10 Ocak 2009 Cumartesi

Tere Otu


Şifası:

İştah açıcı:Tere otu yenmeye devam edilir.

Akciğer kanseri:tere tohumu, ısırgan tohumuyla beraber öğütülüp balla macun yapılarak 1 er tatlı kaşığı yenmeye devam edilir.

Romatizma kulunç:Tere tohumu unu, su, zeytin yağı karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır, kalan zeytinyağı ile ağrıyan yerler masaj yapılır.

İdrar söktürücü:Tere kaynatılıp balla karıştırılıp içilir.

Soğuk alğınlığı:Tere otu kaynatılıp balla karışıp içilir.

Nefes darlığı:Tere tohumu, biberiye, sinirli ot ile beraber öğütülüp balla macun yapılarak yenir.

Basur:Tere tohumu, servi kozalağı ile beraber öğütülüp balla macun yapılıp, yemeklerden yarım saat önce yenmeye devam edilir.

Saç bakımı:Tere otu kaynatılıp saçlar yıkanır.

Çıban:Tere otu öğütülüp suyla lapa yapılıp çıbanlara konur.


8 Ocak 2009 Perşembe

İğde


Şifası:

ishal: İğde yenir.

Vücuda kuvvet veririci:İğde meyveleri balla macun yapılır.

İdrar tutamama:İğde meyvesi yemek idrar tutamayanlara etkilidir.

Bağırsak bozukluğu:İğde meyvesi yenmeye devam edilir.İğde çiçekleri kaynatılıp balla karıştırılıp içilir.

Zihin açıcı:İğde çiçeğini koklamak zihni açar.

Kusma:İğde meyvesi yemek kusmayı ve mide bulantısını önler.

Öksürük :İğde çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.

Ekzama:İğde çiçeği kaynatılıp balla karıştırılıp içilmeye devam edlir.

Portakal


ŞİFASI:

Kanı temizleyici:Portakal yemek kanı temizler.

Hazmı kolaylaştırıcı:Portakal yemek hazmı kolaylaştırır.

Kemik erimesi:portakalın meyve kabuğu,at kuyruğu otuyla kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.

Ağız kokusu:Portakalın meyve kabuğu kaynatılıp lapa halinde dişler fırçalanır.

Mesane kumları:Portakal yemek mesane kumlarına iyi gelir.

Ağrı geçirici:Portakal yağı ile ağrılı uzuvlara masaj yapılır.

Grip ve nezle:Portakal yemek grip ve nezleye iyi gelir.

Karaciğer yetersizliği:Portakal yemek karaciğere iyi gelir.

Uyku verici:Yatmazdan önce portakal yemek uyku verir.

Formda tutar:Portakal yemek vücudu şişmanlatmayıp formda tutar.

Tansiyon :Portakal yemek tansiyonu düşürür.

Kanser:Portakal yağı ,zeytin yağıyla karıştırılıp günde 5-10 çay kaşığı içilir.Portakal kabuğu, elma kabuğu kaynatılıp günde 3_5 su bardağı içilir.

Tavsiye:Portakal C vitamniolduğundanvücudu soğuğa karşı korur.Ayva, elma, portakal, limon bunların başlıcalarındandır.

7 Ocak 2009 Çarşamba

Nilüfer


Şifası:

*Kalp kuvvetlendirici:Nilüfer çiçeği, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk içilmeye devam edilir.

*Asabilik, sinir bozukluğu:Nilüfer çiçeği ıhlamurla beraber kaynatılıp balla içilir.

*Şehveti teskin edici:Beyaz nilüfer çiçeği yada kökleri kaynatılıp balla içilir.

Tavsiye:Nilüfer de süs olarak yetiştirdiğimiz bitkilerdendir.Sarı ve beyaz çiçek açan çeşitleri vardır.Şehvetten şikayet edenler için tavsiye edilir.

Sülük


Şifası:

*Kirli kanı dedektör gibi arayıp bulur ve emer.

*Sülüğü tatlı suya bırakıp(kavonoz içinde) 2-3 gün sonra tutmak daha iyidir.

*Sülük doyunca ( şişince ) kendisi bırakır.

*Sülük yapıştığı yere mercedes işaretine benzer şekilde ufak delik açıp oradan emer.

*Sülük kanı emerken iğne vuruluyormuş ğibi azıcık acı verir.

*Sülük temiz kanı emmez.

*Sülük emdikten sonra kanı durdurmak için bakla, palamut, ayvanın üzerindeki tüy basılır.

TAVSİYE: Yılda iki defa kan aldırmak sünnettir.ilkbahar ve sonbahar başlarında,sülüğün tek farkıtemiz kanı değil, kirli kanı emmesi.Sülük kül içine bırakılınca emdiği pis kanı kusar, bu şekilde sülük defalarca kullanılabilir.Sülük konan şişeye şeker atılıp sülük beslenir.Kan aldırmanın, sülük tutmanın en iyi vakti hicri ayın 17, 19 ve 21. günleridir.Kan aldırmak aç karnına olmalıdır.Çarşamba, cumartesi ve cuma günü dışındaki günlerde kan aldırmak tavsiye edilmiştir.

Sumak


Şifası:

İshal:Sumak kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk içmeye devam edilir.

Mide bulantısı, kusma:Yemeklere sumak katılır.Sumak kaynatılıp balla içilir.

Mide ekşimesi, gastrit:Yemeklere sumak ekilir.Sumak kantaron ile beraber kaynatılıp balla içilir.

Sivilce, çıban:Sumak kaynatılıp sivilce ve çıbanlara pansuman yapılır.

Ağız içi yaraları:Sumak kaynatılıp balla tatlandırılarak gargara yapılır.

Susuzluk:Sumak kaynatılıp balla karıştırıp soğuk içilir.

İştah açıcı:Yemeklere sumak katılır.

Basur:Sumak kaynatılıp balla tatlandırarak yemeklerden yarım saat önce sıcak içilir.

Göz kızarıklığı:Sumak kaynatılıp gözler pansuman yapılır.

Diş ağrısı:Sumak ağacının zamkı ağrıyan dişe basılır veya çiğnenir.

Tavsiye:Sumak, yemeklere ekşilik vermesi için kattığımız, kırmızı bibecır görünümlü, ekşi, kırmızı, iştah açıcı, antiseptik bir baharattır.Karaciğeri hassas olanlar; yemeklere etlere acı biber yerine sumak kullanınız.Sumak mide asidini düzenler.

Yan tesiri:Kabız yapıcı etkisi vardır.

Telafisi:Sinameki ile beraber kullanılır.

5 Ocak 2009 Pazartesi

Mandalina


ŞİFASI:

Kan temizleyicidir.

Sinirleri yatıştırıcı özelliğe sahiptir.

Damar sertliğine iyi gelir.

Grip ve nezleye iyi geli

TAVSİYE:

Meyvesi c vitamini bakımından zengin olup vücudun direncini artırır.