8 Ocak 2009 Perşembe

Portakal


ŞİFASI:

Kanı temizleyici:Portakal yemek kanı temizler.

Hazmı kolaylaştırıcı:Portakal yemek hazmı kolaylaştırır.

Kemik erimesi:portakalın meyve kabuğu,at kuyruğu otuyla kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.

Ağız kokusu:Portakalın meyve kabuğu kaynatılıp lapa halinde dişler fırçalanır.

Mesane kumları:Portakal yemek mesane kumlarına iyi gelir.

Ağrı geçirici:Portakal yağı ile ağrılı uzuvlara masaj yapılır.

Grip ve nezle:Portakal yemek grip ve nezleye iyi gelir.

Karaciğer yetersizliği:Portakal yemek karaciğere iyi gelir.

Uyku verici:Yatmazdan önce portakal yemek uyku verir.

Formda tutar:Portakal yemek vücudu şişmanlatmayıp formda tutar.

Tansiyon :Portakal yemek tansiyonu düşürür.

Kanser:Portakal yağı ,zeytin yağıyla karıştırılıp günde 5-10 çay kaşığı içilir.Portakal kabuğu, elma kabuğu kaynatılıp günde 3_5 su bardağı içilir.

Tavsiye:Portakal C vitamniolduğundanvücudu soğuğa karşı korur.Ayva, elma, portakal, limon bunların başlıcalarındandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder