7 Ocak 2009 Çarşamba

Sumak


Şifası:

İshal:Sumak kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk içmeye devam edilir.

Mide bulantısı, kusma:Yemeklere sumak katılır.Sumak kaynatılıp balla içilir.

Mide ekşimesi, gastrit:Yemeklere sumak ekilir.Sumak kantaron ile beraber kaynatılıp balla içilir.

Sivilce, çıban:Sumak kaynatılıp sivilce ve çıbanlara pansuman yapılır.

Ağız içi yaraları:Sumak kaynatılıp balla tatlandırılarak gargara yapılır.

Susuzluk:Sumak kaynatılıp balla karıştırıp soğuk içilir.

İştah açıcı:Yemeklere sumak katılır.

Basur:Sumak kaynatılıp balla tatlandırarak yemeklerden yarım saat önce sıcak içilir.

Göz kızarıklığı:Sumak kaynatılıp gözler pansuman yapılır.

Diş ağrısı:Sumak ağacının zamkı ağrıyan dişe basılır veya çiğnenir.

Tavsiye:Sumak, yemeklere ekşilik vermesi için kattığımız, kırmızı bibecır görünümlü, ekşi, kırmızı, iştah açıcı, antiseptik bir baharattır.Karaciğeri hassas olanlar; yemeklere etlere acı biber yerine sumak kullanınız.Sumak mide asidini düzenler.

Yan tesiri:Kabız yapıcı etkisi vardır.

Telafisi:Sinameki ile beraber kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder