13 Mayıs 2009 Çarşamba

Nar


Şifası:

Bağırsak tenyası:Nar ağacının kökünün kabukları ya da nar meyvesinin kabukları, kaynatılıp balla tatlandırıp sabah aç karnına içilirse, ihtiva ettiği pelletlerinler parazitleri öldürürler.

İshal:Nar yenmeye devam edilir.Nar meyvesinin kabukları kaynatılıp balla tatlandırıp soğuk olarak içilir.

İdrar söktürücü:Nar suyu içilmeye, nar meyvesi yenmeye devam edilir.

Kusma ve mide bulantısı:Ekşi nar yenir.Ekşi nar pekmezi içilir.

Ağız yarası:Ekşi nar suyu balla tatlandırılarak ağız çalkalanır.

Mide iltihabı:Ekşi nar pekmezi balla tatlandırılarak aç karına yenmeye devam edilir.

Haşerat ve zehirli hayvan kovucu:Nar ağacının bulunduğu yere zehirli hayvan yaklaşmaz.Nar ağacının kabukları ambara konursa böcek gelmez.

Kalp çarpıntısı:Nar suyu içmek, kalp çarpıntısını geçirir.

Dişetlerini kuvvetlendirici:Nar ve kabuğu diş etlerini kuvvetlendirir.

Yara, bere, iltihap:Nar pekmezi yaralara ve iltihaplara sürülür.

Susuzluk giderici:Ekşi ve tatlı nar yemek susuzluğu keser, harareti teskin eder.

Hazmettirici:Nar, yemekten sonra yenirse yemeği hazmettirir.

Mide kuvvetlendirici:Narı ve içindeki beyaz kısmı yemek, mideyi kuvvetlendirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder