8 Mayıs 2009 Cuma

Mayasıl Otu


Şifası:

Egzama, mayasıl:Mayasıl otu kaynatılıp balla tatlandırıp soğuk olarak içilir.

İshal:Aynı işlem uygulanır.

Sarılık:Aynı işlem uygulanır.

Sıtma:Aynı işlem uygulanır.

Kan temizleyici:Mayasıl otu kaynatılıp balla tatlandırıp içilmeye devam edilir.

Yara-bere,iltihap kurutucu:Mayasıl otu az suda kaynatılıp sıkılır ve süzülür,yara, kesik, bere ve iltihaplı yaralara sık sık sürülür.

Kan durdurucu:Mayasıl otu kanayan yere basılır.

Ağız içi yaralar:Mayasıl otu kaynatılıp ağız gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.

Tavuk hastalıkları:Mayasıl otu kaynatılıp tavuk suyuna dökülürse tavuklar hasta olmaktan kurtulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder