6 Temmuz 2009 Pazartesi

ELMA


Kanı ve böbrekleri temizler:

* Cilde parlaklık ve güzellik verir.

* Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir.

* Kolesterolü düşürür.

* Sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder.

* Baş ağrısına iyi gelir.

* Yüksek tansiyonu düşürür.

* Kan şekerini kontrol altında tutar.

* Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir.

* Uykusuzluğa iyi gelir.

* Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar.

1 adet küçük elma = 63 kalori

ÜZÜM


Şifası:

Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler:

* Karaciğeri temizler.

* Siyah üzüm, kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir.

* Sindirimi kolaylaştırır, kansızlığı giderir.

* Bebeklerin gelişimi için çok faydalıdır.

* Ancak kalorisi yüksek olan üzümün bir günde 15-20 adetten fazla tüketilmemesi gerektiğini de unutmayın.

100 gr. üzüm = 65 kalori

24 Haziran 2009 Çarşamba

İNCİR


Şifası:
Enerji ve vitamin kaynağıdı: cevizle yenen incir,cinsel gücü artırıcı, hazmı kolaylaştırır güçlü bir kuvvet macunu olur.

Mide tembelliği:incir zytin yagına batırılarak yenilirse mideyi çalıştırır
Kara ciğer tıkanıklığı: incir yenmeye devam edilirse kara ciğer ve dalaktaki tıkanıklıkları açar.

kalp: peygamber efendimiz, her kim kalbinin düzgün çalışmasını isterse incir yemeye devam etsin buyurmuşlardır .

Dişleri parlatır: incir yakılıp külü dişlere sürülürse dişleri beyazlatır ve parlatır.

Şişmanlatıcı: incir anasonla beraber gelirse vucudu şişmanlatır.

Kızamık: incir sütle kaynatılıp içilirse kızamıka faydalıdır.

Tansiyon: incir tansiyonu dengeleyen yegane ilaçtır incir yaş, kuru yenir.

KEMİK YUMUŞAMASI

Vucuttaki D vitamini eksikliğinden kemikler yumuşar ve ağrılar görülür.

bitkilerin şifası;

Turp yaprağı kaynatılıp günde üç çay bardağı içilir.

Alıç mamelatı yenmeye devam edilir.

Soğan, sarımsak, patıcan, çike, maydanos, ballı muz,yumurta, ıspanak bol bol yenmeye devam edilir.

Bolbol hurma yenilir.

Burçak unundan çorba yapılıp içilmeye devam edilir.

KANSIZLIK

bitkilerle tedavisi;

Hurma, elma, armut, üzüm, ayva, rendelenip suları sıkılır içilir, posadan reçel, hoşaf yapılır içilir. Bunlar devamlı yenir.

Çörek otu, kekik kaynatılıp balla tatlandırarak birer su bardağı içilir
kabak tatlısı bol bol yenir.

Isırgan,kantaron, kekik karışımı, kaynatılıp, balla tatlandırılıp, günde üç su bardağı içilir.

FELÇ

şifasI;
Damar tıkanıklığı, sinir tıkanıklığı gibi hastalıklardan kaynaklanır.

bitkilerle tedavisi:

Oğul otu,karabaş otu,limon karıştırıp balla tatlandırıp ünde üç su bardağı içilir.

Sinir tıkanklığında ise hayat yaprakları tütsüsü buruna tenefüs edilir, hayat kaynatılıp balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir.

Akırhı, karha, çörek otu yağı, zeytin yağı, papatya suda su uçana kadar kaynatılıp süzülüp felçli yerlere masaj yapılıp oğulur.

At üzerine felçli yerler bırakılır veya ata çıplak ayak binilir.

20 Haziran 2009 Cumartesi

Zambak ( iris germanica )


Şifası:
Balgam söktürücü:Az zambak kökü,ıhlamurla beraber kaynatıp ballandırıp birer çay bardağı içilir.

Nasır:Zambak kökü haşlanıp nasıra bağlanırsa kökünden söker.

Baş ağrısı:Zambak kökü,sirkeyle kaynatılıp başa sürülür.

Kulak ağrısı:Zambak yağı kulağa damlatılır.

Cilt lekeleri:Zambak yağı hamilelik ve güneş lekelerini geçirir.

Yara iyileştirici:Zambak kökü kaynatılıp yaraya pansuman yapılır.