13 Haziran 2009 Cumartesi

Siyatik ( Sinir Sistemi Romatizması )

Şifası:
Yavşan otu,karabaş otu karışımı kaynatılıp balla tatlandırıp günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir.

Ayak karıncalanması,ayak ağrısı ve şişlik

Ayak ağrılarının en önemli nedeni,romatizma,böbrek rahatsızlığı,damar tıkanıklığıdır.
Maydanoz,limon,sinameki kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir.

Şifalı Bitkiler

Zayıfların ilk önce yapacağı iş bağırsaklarında parazit,polip,kurt varmı kontrol ettirmesi gerekir.
Eğer yediklerimize ortak çıkan bu canlılardan varsa önce onlardan kurtulmak gerekir.Bunun için mide hastalıkları bölümünde açıkladığımız bağırsak kurtlarından kurtulma formülleri uygulanır.

Şişmanlamak için:
İncir,süt,anason tatlı yapılıp yenmeye devam edilir.
Tatlı badem,kekik öğütülüp balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
Keten tohumu, çam sakızı,çörek otu öğütülüp balla macun yapılarak yenirse bağırsaklardaki bozuklukları tamir eder.
Buğday,mısır,kurufasulye,nohut,pirinç,bakla,lahana,karnıbahar kilo aldırır.
Kabak yemeği ile hurmayı beraber yemek kilo yapar.

12 Haziran 2009 Cuma

Kedi Ayağı Otu


Şifası:
Ateş düşürücü:Kedi ayağı otu kaynatılıp balla tatlandırıp 1'er çay bardağı içilmeye devam edilir.
Bronşit:Kedi ayağı otu kaynatılıp balla tatlandırıp içilir.
Öd söktürücü:Kedi ayağı otu kaynatılıp balla tatlandırıp içilmeye devam edilir.
Yara tedavisi:Kedi ayağı otu tek başına yada ökse otuyla beraber kaynatıp günde 3-5 kere pansuman yapılır.

Koyun


Şifası:
Kan yapıcı:Koyun eti etlerin en güzelidir,her türlü yenmesi,güzel kan yapar.
Zayıflık:Koyun eti yemek vücudu şişmanlatır.Sütle pişirilen koyun eti vücudu şişmanlatır.
Hazım kolaylaştırıcı:Koyun eti yemek hazmı kolaylaştırır,vücudu ısıtır.
Serinletici,ısıtıcı:Koyun yününden yapılmış elbiseler yazın serinletir,kışın ise ısıtır.
Romatizma:Kirli koyun yününü gazyağı ( petrol ürünü ) ile az ıslatıp romatizmalı yerlere bağlanır.4-6 saat sonra çıkarılıp oluşan kabarıklar dezenfekte iğne ile delinip sarı su dışarı atılır.

8 Haziran 2009 Pazartesi

Keten Tohumu


Keten tohumu omega 3 ve omega 6 yağ asitlerinin iyi bir kaynağı olmakla birlikte az miktarlarda magnezyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli vitaminler içerir. Keten tohumu keten denilen kireçli topraklarda yetişen otsu bir bitkinin tohumudur. yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif içerir, göğüs, kolon, prostat kanserine karşı koruyucu olan lignanların kaynağıdır.keten tohumu günde bir yemek kaşığı tüketilir. Hamile, emziren kadınlar ve küçük çocukların ise kullanmaması önerilir.

Yeterli miktarda balık tüketmeyenler omega 3 yağ ihtiyaçlarını karşılamak için keten tohumu kullanırlar. Keten tohumu ekmekte de kullanıabilir, ve diğer hamur işlerine keten tohumu eklenebilir. Bitkisel tedavi ya da diyet / zayıflama amaçlı kullanacaksanız lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

3 Haziran 2009 Çarşamba

Adaçayı (salvia officinalis)


Adaçayı (salvia officinalis) : Ballıbabagillerden; özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen ıtırlı bir bitkidir. Menekşeye benzeyen çiçekleri haziran, temmuz aylarında açar. Yaprakları uzun, kenarları tırtıllı, beyazımsı yeşil renktedir. Hafif kafuru kokusu vardır. Çiçek açtığı zaman toplanıp, kurutulur.

Şifası:
Mide va bağırsak gazlarını giderir.
Mide bulantısını keser.
Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
Boğaz, bademcik ve dişeti iltihaplarını giderir.
Göğsü yumuşatır.
Astımdaki sıkıntıları geçirir.
İdrar ve ter söktürür.
Banyo suyuna katılıp yıkanılırsa; zindelik verir.
Günde, 3 kahve fincanından fazla içilmemelidir.

Taze Fasulye


Fasulye hem besleyici bir sebzedir hemde şifa değeri çok yüksektir.

Özellikleri : Vücudun çalışmasını, gelişmesini ve kuvvetlenmesini sağlar. Yaprakları da çay gibi kullanılabilir. Bedenin ve zihnin yorgunluklarını en aza indirebilir. Taze fasulye de A, B1 vitamini ve potasyum bulunmaktadır.

Önerilen Hastalıklar : Pankreas bezesinin gereği gibi çalışmasını sağlar. İnsülin ifrazatını artırır. Böylece şeker hastalığını önler. Kandaki şeker miktarını düşürür.

Taze fasulyede bulunan bazı maddeler, kalbi, karaciğeri ve böbrekleri kuvvetlendirir. Zehirlenmelerden sonra yenilecek olursa zehrin etkisini azaltır.