30 Mart 2009 Pazartesi

Karabiber


Şifası:

İştah açıcı:Karabiber yemeklere ekilir.

Gaz söktürücü:Karabiber yemeklere baharat olarak ekilir.

Isıtıcı:Karabiber sıcak bal şerbetine katılıp içilir.

Romatizma:Karabiber, su, zeytinyağı su uçana kadar kaynatılır.Bu kremle romatizmalı uzuvlar ovulur.

Öksürük, bronşit:Karabiber çörek otuyla beraber öğütülüp balla macun yapılıp yenir.

Hazım kolaylaştırıcı:Karabiber yemeklere ekilir.

Şeker:Karabiber baharat olarak kullanılır.

İdrar söktürücü:Karabiber yemeklere katılır.

Vücuda kuvvet verici:Karabiber baharat olarak kullanılır.

Tavsiye:Karabiber mutfak eczanemizde bulunan vazgeçilmez nimetlerden biridir.

Saparna otu


Şifası:

Kan temizleyici:Saparna kökü kaynatılıp balla tatlandırıp içilmeye devam edilir.

İdrar söktürücü:Saparna kökü kaynatılıp balla tatlandırıp içilir.

Kabızlık:Saparna kökü kaynatılıp balla tatlandırıp sıcak olarak içilir.

Karaciğer güçlendirici:Saparna kaynatılıp balla tatlandırarak soğuk içilir.

Tavsiye:Saparna İstanbul'da ve adana civarında yetişen bir bitkidir.Kan temizleme etkisi yüksektir.

29 Mart 2009 Pazar

Hüsnü Yusuf


Şifası:

Terletici:Hüsnü Yusuf çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırıp içilmeye devam edilir.

İdrar söktürücü:Hüsnü Yusuf kaynatılıp balla tatlandırıp içilir.

Kalp güçlendirici:Hüsnü Yusuf, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırıp soğuk olarak içilmeye devam edilir.

Bronşit, Nezle:Hüsnü Yusuf, çörek otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırıp içilir.

Tavsiye:Hüsnü Yusuf Anadolu da bulunan bir bitkidir.Baharatçılarda bulunur, soğuk alğınlığında çok mükemmel bir çaydır.

Güneş Gülü


Şifası:

Astım, nefes darlığı:Güneş gülü, sinir otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırıp içilmeye devam edilir.

Boğmaca, nezle:Güneş gülü, ıhlamur ile beraber kaynatılıp balla tatlandırıp içilmeye devam edilir.

Spazm çözücü:Güneş gülü, ökse otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırıp içilir.

Tavsiye:Güneş gülü sıcak bölgede yetişen bir bitkidir.

Astımın en iyi ilacı olduğu iddia edilir.

Yakı Otu


Şifası:

İshal:Yakı otu kaynatılıp balla tatlandırıp soğuk olarak içilmeye devam edilir.

Astım:Yakı otu, sinirli otla beraber kaynatılıp balla tatlandırıp içilir.

Prostat:Yakı otu kaynatılıp balla tatlandırıp içilmeye devam edilir.

Horoz İbiği


Şifası:

Basur:Horoz ibiği kaynatılıp balla tatlandırıp yemeklerden önce içilir.

Hararet teskin edici:Horoz ibiği kaynatılıp balla tatlandırıp soğuk olarakiçilmeye devam edilirse mide ve karaciğerin hararetini teskin eder.

Bağırsak ve mide temizleyici:Horoz ibiği kaynatılıp balla tatlandırıp içilmeye devam edilir.

Tavsiye:Horoz ibiği, horoz ibiği ğibi kırmızı çiçek açan bir süs çiçeğidir .Mide, bağırsak ve karaciğere faydalıdır.

Hindistan Cevizi


Şifası:

İshal:Hindistan cevizi yenir.

Vücuda kuvvet verici:Hindistan cevizi kuvvet macunlarına katılır.

Ağız kokusu:Hindistan cevizi ağızda çiğnenir.

Tavsiye:Hindistan cevizi Afrika da yetişen bir ağaçtır.Öğütülmüş tozları baharatçılarda satılır.Pastalara keklere katılır.Hindistan cevizi kabuğundan çiçek saksısı gibi süs eşyaları yapılır.