26 Mart 2009 Perşembe

Mersin Ağacı


Şifası:

Ağız kokusu:Mersin yaprağı kaynatılıp, az balla tatlandırılıp ağızda gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.

Saç bakımı:Mersin yaprağı kaynatılıp saç yıkanırsa, saç dökülmesini önler, saç diplerindeki konakları yok eder.

Bronşit:Mersin yaprağı kaynatılıp balla karıştırılıp içilir.

Öksürük:Mersin yaprağı, çörek otuyla kaynatılıp balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir.

Mide yanması, gastrit:Mersin yaprağı az sinameki ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Kalp kuvvetlendirici:Mersin yarağı, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.

Beyaz akıntı:Mersin yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılıp içilmeye devam edilirse beyaz akıntıyı keser.

Basur:Mersin yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Yara ve iltihaplara:Mersin yaprağı ( az ) suda kaynatılıp lapa olarak yaralara vurulur.

Kan tükürme:Mersin yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.

25 Mart 2009 Çarşamba

Kelle


Şifası:

Şişmanlatıcı:Koyun kellesi suda pişirilip yenirse insanı ısıtır ve şişmanlatır.

Vücuda kuvvet verici:Kelle eti pişirilip yenir.

Aklı açıcı:Koyun kelle eti zekayı kuvvetlendirir.

Yorgunluk giderici:Kelle eti yorgunluk giderir.

Keçi Sedefotu


Şifası:

Anne sütünü artırıcı:Keçi sedef otu az sinameki otu ile kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Şeker düşürücü:Keçi sedefotu, zeytin yaprağıyla beraber kaynatılıp içilmeye devam edilir.

Kavun


Şifası:

Susuzluğu giderir,serinletir:Kavunda karpuz gibi soğutucudur.

Öksürük:Kavun çekirdekleri dövülüp kaynatılıp içilirse öksürüğü keser, göğüs ağrısını dindirir.

Eti çabuk pişirir:Sert etleri pişirirken etlerin içine biraz kavun kabuğu doğranıp atılırsa etler çabuk pişer.( Kimyon da ilave edilebilir.)

Böbrek ve mesane yolları:Aç karna yenen kavun mesane yollarında ne kadar kum varsa temizler.

İç yaraları:Kavun çekirdekleri yenmeye devam edilirse iç yaralarını tedavi eder.

Kuvvet verir:Kavun yenmeye devam edilir.

Kansızlığı giderir:Kavun kuru üzümle beraber kansızlığı giderir, güzel kan yapar.

Kabızlığı giderir:Kavun yemekten önce yenirse kabızlığı giderir.

Romatizma:Kavun, balla veya kekikle yenirse soğuktan mütevellid hastalıkları giderir.

Basur:Kavun yenmeye devam edilirse basura iyi gelir.

Cilt temizliği:Kavun yenilir veya kabuğunun iç kısmı lekeli yerlere sürülmeye devam edilirse cildi temizler.

Karaciğer:Kavun yenmeye devam edilirse karaciğer tıkanıklığını giderir.

Akciğer veremi:Kavun yemek vereme faydalıdır.

Tavsiye:Kavunun kendisi de çekirdekleri de kabuklarıda şifadır.Yazın kavun yerken kış için çekirdek ve kabuklarından biraz saklayınız.Yemekten önce yemek şifalıdır.

Kayısı


Şifası:


Serinletir:Kayısı,soğutucu ve rutubet verici serinletici özelliğe sahiptir.


Bağırsak solucanlarını öldürür:3-4 adet kayısı çekirdeği dövülüp suyla içilirse bağırsaktaki kurtları, solucanları öldürür.


Zafiyet:Kayısı meyvesi yemek sinir zaafiyetini giderir.


Hazım:Kaysı yemek hazmı kolaylaştırır.


Beyin yorğunluğunu giderir:Özellikle beyin işçileri için önemli bir gıdadır, cevizle yenirse daha tesirli olur.


Kan yapar:Kayısı yemek, kanı sulandırmakla beraber kan yapar.


Susuzluğu giderir:Kayısı yemek susuzluğu giderir.


Uyku verir:Kayısı fazla yemek uyku verir.


İştah açar:Kayısı, hazmı kolaylaştırıp iştah açar.


Tavsiye:Kayısıdan reçel, pestil, komposto olarak yararlanılmaktadır.Çekirdekleri de besleyicidir.Yaş kayısı kadar güçlü hazım kolaylaştırıcı, kabızlık giderici yoktur.

1 Mart 2009 Pazar

Greyfurt


Şifası:

İştah açıcı:Greyfurt yenmeye devam edilir.

Yağ eritici:Aç karna yenirse kandaki yağı atar.

İdrar söktürücü:Greyfurt yemek veya suyunu içmek idrar söktürür.

Şeker:Greyfurt yemek şeker düşürür.

Kan temizleyici:Greyfurt yemek kanı temizler.

Yorgunluk:Yorgunluk gidericidir.

Göğüs yumuşatıcı:Greyfurt yemek, akciger ve göğüs hastalıklarına faydalıdır.

Karaciğer güçlendirici:Greyfurt yemeye devam edilir.

Erik


Şifası:

Aybaşı düzenleyici:Erik meyvesi şekerle kaynatılıp içilir.

Öksürük, boğmaca:Erik kurusu kaynatılıp balla tatlandırılıp içilir.

Diş eti iltihabı:Erik yaprağı, misvak ve gül ile kaynatılıp balla tatlandırılarak gargara yapılır ve bu çay içilir.

Ciğer tıkanıklığı:Erik zamkı suda eritilip balla beraber soğuk içilirse tıkanıklığı açar.

Yara, egzama, sivilce:Erik zamkı, sirke ile krem haline getirilip yara ve egzamalara sürülür.

İdrar söktürücü:Erik yemek idrar söktürür.Erik kompostosu içilir.

Terleme:Erik hoşafı içilir.

Solucan ve kurtlar:Erik çekirdekleri çıkarılıp ezilir, kaynatılıp sabahleyin aç karna içilmeye devam edilir.

Karaciğer güçlendirici:Erik yenmeye devam edilir.