8 Ekim 2009 Perşembe

KEÇİ BOYNUZU (HARNUP) PEKMEZİ


Kansızlık için en makbul olan pekmez türüdür. Ama tadı çok ağır olduğundan yemesi biraz zordur.

Faydaları ;Şifası:

• Kolestrolü düşürür ve tansiyonu dengeler.

• Kalbi takviye eder.

• Cinsel gücü ve sperm sayısını artırıcı özelliği kesinlik kazanmıştır.

• Vücudu güçlendirip dinamize eder.

• Kansızlığa birebirdir.

• Dişleri besler Kemikleri güçlendirir.

• Bağırsakları çalıştırır.

• Çocuklar ve hamile bayanlar için faydalıdır.

• Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko içerir.

• Akciğer rahatsızlıklarında da kullanılır.

7 Ekim 2009 Çarşamba

Nasır (Şifalı Bitkiler)


Nasıra karşı bu terkipler uygulanır.
1: sogan elle pişirilir, zeytin yagı ile merhem yapılır . nasır üzerine konur...

2: Kuru incir kesilerek üzerine kına konur ve 3 akşam nasır üzerine sarılır...

3: Domates, nasır üzerine konursa, nasırı yumşatarak yerinden cıkarır.

4:Karnı bahar tohumu , pişirilerek lapa yapılır . nasır üzerine konur .(bu ilac daha ziyade ciban üzerine konur cibanı öldürür, ve patlatır.iyileştirir

Kilo Vermenin Sırları


Kilolardan kurtulmak için birçok metot deniyoruz. Daha kolay kilo verebilirsiniz...

1)Stresle mücadeleyi tabaklarda aramayın…

İş ve yaşam koşullarının stres dozu her geçen gün artarken, duygusal bocalamaları ve stresi “yiyerek” yenmeye çalışıyoruz.

Kendimizi her kötü hissettiğimizde farkında olmadan veya kendimize yenilerek tükettiğimiz gereğinden fazla her 7 kalori vücudumuza 1 gram yağ olarak geri dönüyor.

Stresi yemekle yenmek yerine, farklı hobiler ve uğraşlar ile vakit geçirmeye çalışmanın çok daha sağlıklı olduğunu aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Çok mu sinirlisiniz? O zaman dışarı çıkın ve temiz havada yarım saat yürüyün.

2)Evde abur cubur bulundurmayın…

Zayıflama diyeti yapanların en sık sığındığı bahanelerden ikisi “Misafir geldi, ben de onları yalnız bırakamadım” ve “Hafta sonu alışverişe gittik çocuk …. besini istedi, bende dayanamayıp aldım” olur.

Yediklerinizin miktarına dikkat etmenin misafirlerinizi yalnız bırakmak veya çocuğunuza istediği bir şeyi almak olmadığını unutmayın. Evde abur-cuburlar bulunduğu sürece kendinizi tutamıyorsanız bir süre abur-cubur besinleri evde bulundurmayın.

3)Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketin…

Mevsiminde olmayan meyve ve sebzelerin tadı daha yavan olur. İstediğiniz lezzete ulaşamadığınızda ise porsiyon ölçülerini büyütebilirsiniz. Gereğinden fazla her porsiyon ise vücudunuza yağ olarak döner.

Bu nedenle sebze ve meyveleri mevsiminde tüketin ve size yetecek porsiyonlarla bile yediklerinizin lezzetine varın.

4)Her öğününüzde bir protein kaynağı olsun…


Proteinler diğer besin öğelerine göre daha doyurucudur. Ayrıca proteinler metabolik hızın istenilen düzeyde kalmasına da yardımcı olur. Sağlıklı beslenmenin ilk kurallarından biri de besin çeşitliliği sağlamaktır. Bu nedenle sadece karbonhidrat içeren öğünler yerine içinde et ürünleri ve süt ürünleri bulunan menüleri tercih edin.

5)Doğru tatlıyı seçin…


Tatlılar yoğun şeker içerdiğinden ötürü genelde kalori yüklüdür. Ayrıca beyaz şekerin sağlıklı beslenme programında sınırlı yer alması gerekir.

Canınız tatlı istediğinde hamur tatlıları, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar ve dondurmayı tercih edin. Tatlı isteğini bastırmanın düşük kalorili bir yolu ise bir fincan sıcak çikolata içmektir.

6)Kendinizi parmaklıklar arasına almayın…


Çok sıkı diyet programları genelde başarısızlıkla ve sağlık riskleri ile son bulur. Bu nedenle yasak besinlerin çok olduğu veya tek besinden oluşan diyetleri yapmayın. Sevdiğiniz besinlerden uzun süre uzak kalmak sizi sıkabilir ve diyetin devamlılığı zarar görür.

7)Herkese diyet yaptığınızı açıklamayın…

Siz sürekli diyette olduğunuzu tekrarlarsanız, çevrenizdekiler de diyete odaklanacaktır. Sık sık konuşulan bu konu size yapılacak ikramlarla ve sizin bu ikramlara karşı koyamamanızla son bulabilir.

Bu nedenle çevrenizdeki herkese diyet yaptığınızı açıklamayın ve toplu olarak yemek yendiği ortamlarda aç kalmak yerine yapabileceğiniz en iyi tercihleri yapın.

8)Yanlış yaptım diye diyeti bırakmayın…

Zayıflama diyetleri yapanların en sık yaptıkları hatadır. Diyetin dışına bir gün çıkmak bütün motivasyonu kırar ve kişi diyete devam etmek istemez. Fakat her şeyin bir çözüm yolu vardır
.. Diyetinizi bozduğunuzda ertesi gün daha aktif ve hareketli olmaya çalışmanız ve daha hafif yiyecekler tercih etmeniz yeterli olacaktır.

9)İçeceklerin içeriğine dikkat edin…


Şeker içeren içecekleri çok sık tüketiyorsanız, sadece şekerli içecek tüketimini azaltmanız veya bırakmanız bile kilo vermenizi sağlar.

Yapılan araştırmalar, içeceklerin günlük enerji ihtiyacımızın %10-15’ini karşıladığını gösteriyor.
Enerji alımınızı şekerli içecekler ile arttırmak yerine; ayranı, doğal maden sularını ve suyu daha fazla tüketmeye çalışın.

10)Sağlıktan vazgeçmeyin…

Çok düşük kalorili veya size özel olmayan bütün beslenme programlarından vediyetlerden uzak durun. Sağlığa ol1n olumsuz

etkilerinin yanı sıra, düzenli uygulanması mümkün olmayan bu diyetler vücut dengenizi alt üst ederek ileriki dönemlerde kilo kontrolünü zorlaştırır.

Elmanın Faydaları


ELMA:
İltihaplı yaralada ,yapragını döverek yaraya koymalı.

Sıcak şişliklerde yapragı ,ve kabukları lapa bicimde uygulanır.

Kusmada mideyi kuvetlendirmek icin ekşi elma usaresi içilir.

Dizanteride elma pişirilerek yenilir.

Kalbi ,ruhu ve dimagı kuvetlendirmek için kokulu ve tatlı elma yenilir.

Haşere ısırmasında elma yaprakları 35 gr yenilir.

Nefes darlıgına ve çarpıntıy7a iyi gelir.

Kara çigerine kuvetlendirir, ALMA

Kanı ne ishal eder, ELMA

Mideyi ne kuvetlendirir, Nar suyu ve elma konposta yapılır ve içilir.

Tansiyon yüksekligine ne faydalı Ekşi elma ve pekmez içilir.

Göğüs hastalıgına ne lazım.Elma çiçeği bal ile yutulur.

15 Temmuz 2009 Çarşamba

HURMA


Göz hastalığı ilacı: Hurma gözleri kuvvetlendirir ve parlatır. Hurma A vitamini içerdiğinden hurma yiyenlerde özellikle gece körlüğü ve diğer göz zafiyetleri olmaz. İkinci dünya savaşında gece hücumu yapacak olan Amerikan pilotlarına hedefleri daha net görebilmeleri için hurma yedirmişlerdir. Göz sinirlerini kuvvetlendirici özelliği vardır. Çok çok yendiği takdirde her şeyin çoğunun zararlı olduğu gibi çok hurma da göze zarar verebilir.

Göğüs-Boğaz: En iyi göğüs ilacı hurmadır. Hurma balgama ve nefes borusuna, öksürüğe çok iyi gelmektedir.

Kan Damarları: Hurma kan damarlarını yumuşatır. Günümüzde damar sertliği denen şeyi engeller. Ayrıca kanı temizler ve tansiyonu düzenler.

Kolestrol: Çağın hastalığı damar sertliği ve kolestrolü yok eder.Kahve ve yağ kandaki kolestrolün yükselmesinde etkendirler. Araplar bol miktarda kahve ve yağ yerler fakat laboratuar araştırmalarında görülmüştür ki Araplarda bu hastalıktan eser yoktur. Çünkü kahve ve diğer yiyeceklerin yanında mutlaka hurma vardır. Hurma kolestrole geçit vermemektedir.

Asabilik sinir bozukluğu:Hurma sinirleri teskin eder.

Böbrek kumları iltihabı: Hurma böbreklerin yıkanmasına yardım eder. Böbreklerin çalışmasını kuvvetlendirir. Mesane ve böbrek iltihabına şifa verir. Hurmanın suyu böbrek taşlarını da yok eder. 6-7 hurma parçalanarak bir bardak suya konur birkaç saat sonra süzülür ve ısıtılarak günde iki defa içilir. Bu 15 gün yapılırsa böbrek taşlarını yok eder. Hurma çam fıstığı ile yenirse karaciğeri temizler ve kuvvetlendirir. Aynı zamanda safra taşını da yok eder.

Karaciğer: Hurma çam fıstığı ile yenirse karaciğeri temizler ve kuvvetlendirir. Aynı zamanda safra taşını da yok eder.

Mide ve Bağırsaklar: Kişi ishal olduğu veya kustuğu zaman vücut çok su, toz, potasyum, sodyum ve glikoz kaybeder. Hurmada ise bu unsurlardan bol miktarda vardır. Böyle durumlarda hurma suyu hazırlanır, ondan yeterli miktarda alınırsa kaybedilen mineraller ve güç telafi edilmiş olur.
Hz. Ali efendimizden rivayet edildiği üzere: "Kim her gün sabah aç karnına 7 hurma yerse karnındaki zararlıları öldürür." buyuruluyor.

Anne sütünü artırır: Çocuklu kadınların sütünün çoğalması için hurma yenmelidir. Hurma süt hormonlarını harekete geçirir ve sütün çoğalmasını sağlar.

Doğum kolaylaştırır:Rahim adalesini kuvvetlendirir.Bu özellik doğumu kolaylaştırır.Hurma macununa 1/3 defne tohumu öğütülüp karıştırılarak,doğuma 1 hafta kala yenirse doğum ağrısız ve çok kolay olur.

Kısırlık:Hurma bol miktarda fosfor ihtiva ettiği için kısırlık tedavisinde ilahi bir ilaçtır.Polenli hurma macunu yapılıp yenmeye devam edilir.

Kanser:Hurma yemek kansere karşı koruyucudur.

Oruçlu gıdası:Oruçlu iftar ederken hurma ile iftar etsinki,vücudu beslesin.

Huş ağacı



Şifası:

İdrar söktürücü:Huş ağacı yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse idrar söktürür.

İltihap kurutucu:Huş ağacı yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karnına içilmeye devam edilirse dahildeki iltihapları kurutur.

Böbrek kumları:Huş ağacı yaprağı,at kuyruğu otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse böbrekteki kumları döker.

Romatizma:Huş ağacı yaprağıkaynatılıp balla tatladırılarak içilierse romatizma sancısını keser.

Kan temizleyici:Huş ağacı yaprağı,kekik,ısırgan otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Yara tedavisi:Huş ağacı yaprağı kaynatılıp lapa halinde zor iyileşen habis yaralara vurulur.

Saç bakımı:Huş ağacı kaynatılıp saçlar devamlı yıkanır.

Tabakçılık:Ağaç kabuğu,deri tabaklamada kullanılır.

Aşırı terleme:Huş yaparağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Hünnap


Şifası:
Öksürül,bronşit:Hünnap meyveleri kaynatılıp balla karıştırılarak yenir.

Balgam söktürücü:Hünnap meyveleri ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Kan temizleyici:Hünnap,kekik ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Kabızlık:Hünnap meyveleri kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.