15 Temmuz 2009 Çarşamba

Huş ağacı



Şifası:

İdrar söktürücü:Huş ağacı yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse idrar söktürür.

İltihap kurutucu:Huş ağacı yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karnına içilmeye devam edilirse dahildeki iltihapları kurutur.

Böbrek kumları:Huş ağacı yaprağı,at kuyruğu otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse böbrekteki kumları döker.

Romatizma:Huş ağacı yaprağıkaynatılıp balla tatladırılarak içilierse romatizma sancısını keser.

Kan temizleyici:Huş ağacı yaprağı,kekik,ısırgan otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Yara tedavisi:Huş ağacı yaprağı kaynatılıp lapa halinde zor iyileşen habis yaralara vurulur.

Saç bakımı:Huş ağacı kaynatılıp saçlar devamlı yıkanır.

Tabakçılık:Ağaç kabuğu,deri tabaklamada kullanılır.

Aşırı terleme:Huş yaparağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Hünnap


Şifası:
Öksürül,bronşit:Hünnap meyveleri kaynatılıp balla karıştırılarak yenir.

Balgam söktürücü:Hünnap meyveleri ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Kan temizleyici:Hünnap,kekik ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Kabızlık:Hünnap meyveleri kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.

13 Temmuz 2009 Pazartesi

ZEYTİN


Şifası:

Zeytinyağı, safrayı artırır.

Karaciğeri çalıştırır.

Karaciğer ağrılarını keser.

Sarılıkta faydalıdır.

Yaprak ve kabukları yüksek tansiyonu düşürür.

Kandaki şeker miktarını düşürür.

Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.

kESTANE


Şifası:

Kabuklarının suda kaynatılması ile elde edilen çay, ateş düşürür ve sinirleri yatıştırır.

Meyvesi kasları kuvvetlendirir.

Kan dolaşımını düzenler.

Varis ve basur memelerinin meydana gelmesini önler.

Karaciğer yorgunluğu ve şişliğini geçirir.

Kansızlığı giderir.

Damar sertliği ve yüksek tansiyondan şikayet edenlerle, şeker hastaları yememelidir.

Gümüş


Şifası:

Kalp kuvvetlendirici:Gümüş tozu balla karıştırılıp yenir.

Kalpteki bozuk sıvıları dişarı atıcı:Gümüş tozu balla ve akik tozuyla karıştırılıp yenmeye devam edilir.

Kalp çarpıntısı:Gümüş tozu balla karıştırılıp yenir.

Gümüş yüzük takmakta aynı etkileri az da olsa gösterir.Gümüş tozu,akik,inci,mercan tozu hep kalp ilacıdır.

GÜL


Şifası:
Anjin,faranjit,boğaz iltihabı:Gül çiçeği ve yaprakları kaynatılıp balla tatlandırarak gargara yapılıp ve bu çaydan içilmeye devam edilir.

Baş ağrısı:Gül yaprakları,selvi kozalağı ile kaynatılıp başa ve yüze sürülür.Bu çay balla tatlandırıp içilir.

Ağız içi yaralar:Gül çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırıp gargara yapılır ve bu çaydan içilir.

Göz kızarıklığı:Gül çiçeği kaynatılıp göz pansuman yapılır.

Ter kokusu:Gül çiçekleri kaynatılıp ballandırıp içilir.

Kızamık:Gül, kaynatılıp süzülür,kızamık çıkaran çocuğa pamukla sürülür.

Tıkanık çözücü:Gül çiçeği kaynatılıp balla tatlandırıp soğuk olarak içilirse,dalak ve karaciğerdeki tıkanıklığı çözer.

İshal kesici:Gül çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırarak soğuk olarak içilirse ishalı keser.

Gelincik ( Aş otu )


Şifası:
Balgam söktürücü:Gelincik çiçeği,ıhlamur ile beraber sütle kaynatılıp balla tatlandırıp içilir.

Karın ağrısı:Gelincik çiçeği,selvi kozalağı ile kaynatıp balla tatlandırıp içilir.

Kan tükürme:Gelincik çiçeği,at kuyruğu ile beraber kaynatıp balla tatlandırarak içilmeye devam edilir.

Burun kanaması:Yaprağı dövülüp,kanayan yere konursa kanamayı durdurur.

Nefes darlığı,boğmaca:Gelincik çiçekleri,sinir otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırıp içilir.

Başağrısı:Gelincik çiçeği sirkeyle kaynatılıp baş yıkanır veya başa sürülür.

Saç boyası:Gelincik ve cevizin yeşil kabuğu kaynatılıp suyu ile kına karılır,bu kına saçlara yakılırsa siyah kına olur.Saçlar siyaha boyanır.