13 Temmuz 2009 Pazartesi

GÜL


Şifası:
Anjin,faranjit,boğaz iltihabı:Gül çiçeği ve yaprakları kaynatılıp balla tatlandırarak gargara yapılıp ve bu çaydan içilmeye devam edilir.

Baş ağrısı:Gül yaprakları,selvi kozalağı ile kaynatılıp başa ve yüze sürülür.Bu çay balla tatlandırıp içilir.

Ağız içi yaralar:Gül çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırıp gargara yapılır ve bu çaydan içilir.

Göz kızarıklığı:Gül çiçeği kaynatılıp göz pansuman yapılır.

Ter kokusu:Gül çiçekleri kaynatılıp ballandırıp içilir.

Kızamık:Gül, kaynatılıp süzülür,kızamık çıkaran çocuğa pamukla sürülür.

Tıkanık çözücü:Gül çiçeği kaynatılıp balla tatlandırıp soğuk olarak içilirse,dalak ve karaciğerdeki tıkanıklığı çözer.

İshal kesici:Gül çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırarak soğuk olarak içilirse ishalı keser.

Gelincik ( Aş otu )


Şifası:
Balgam söktürücü:Gelincik çiçeği,ıhlamur ile beraber sütle kaynatılıp balla tatlandırıp içilir.

Karın ağrısı:Gelincik çiçeği,selvi kozalağı ile kaynatıp balla tatlandırıp içilir.

Kan tükürme:Gelincik çiçeği,at kuyruğu ile beraber kaynatıp balla tatlandırarak içilmeye devam edilir.

Burun kanaması:Yaprağı dövülüp,kanayan yere konursa kanamayı durdurur.

Nefes darlığı,boğmaca:Gelincik çiçekleri,sinir otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırıp içilir.

Başağrısı:Gelincik çiçeği sirkeyle kaynatılıp baş yıkanır veya başa sürülür.

Saç boyası:Gelincik ve cevizin yeşil kabuğu kaynatılıp suyu ile kına karılır,bu kına saçlara yakılırsa siyah kına olur.Saçlar siyaha boyanır.

9 Temmuz 2009 Perşembe

Kereviz


Şifası:

Kerevizin yaprak ve sapları, bol vitaminleri ve çeşitli madeni maddeleriyle çok faydalı olup, mideyi kuvvetlendirir ve iştah açar.

Kereviz, iç salgı bezlerini ve özellikle vücutta çok çeşitli vazifesi olan böbrek üstü bezlerini çalıştırır.

Sinir yorgunluğunu da önler.

Kanı temizler ve sivilcelerin geçirir.

Cildin sağlıklı bir hal almasına yarar.

Karaciğerin şişliğini giderip onu yorgunluk maddelerinden temizler.

Sarılığı giderir.

Böbrekleri çalıştırır, fazla suyu dışarı atar.

Kumu, taşı dökmeye yardım eder.

Zayıflama diyetleri için ideal bir sebzedir.

Semiz Otu


Şifası:

Semizotu, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalıdır.

Kanı temizler.

Bol idrar söktürür.

Kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizleri.

Sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirir.

Böbrekteki kum ve taşı döker.

Semizotu, şeker hastalarının susuzluğunu azaltır.

Kilo vermeye yardım eder.

Yeşil salata olarak yenirse faydasının daha fazla olduğunu ifade edilir.

MARUL


Şifası:

Kemik erimesine karşı etkili.

Sütten bile daha fazla kalsiyum içeren bu sebze, kemikleri güçlendirmesi açısından bir numara.

100 gramında, küçük bir bardak sütün içinde bulunan kalsiyumdan daha fazlasına sahip.

Bu miktar günlük kalsiyum ihtiyacının dörtte birine tekabül ediyor.

Karnabahar


Şifası:

Zihin yorgunluğunu giderir.

Afrodizyak özelliği vardır.

Sinirleri kuvvetlendirir.

İdrar söktürür.

Dalak hastalıklarına iyi gelir.

Şeker hastalarına faydalı olduğu bilinir.

BROKOLİ


Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze.
Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine birebir.
Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, vitamin deposudur.
Brokoli tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülür, kalp dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmaz.
Kadınlarda göğüs kanserini önler.
Göğüs kanserine ve spinabifida hastalığına karşı etkili.
Brokoli bol miktarda, göğüs kanseri riskini azaltan 'indole' adlı bir madde içeriyor.
İndole, göğüs kanserine neden olan östrojen bozukluklarını engelliyor.
Ayrıca brokolinin diğer bir özelliği de, spinabifida hastalığını (doğuştan belkemiğinde son omurun kapanmamış olması) önlemesi