13 Temmuz 2009 Pazartesi

GÜL


Şifası:
Anjin,faranjit,boğaz iltihabı:Gül çiçeği ve yaprakları kaynatılıp balla tatlandırarak gargara yapılıp ve bu çaydan içilmeye devam edilir.

Baş ağrısı:Gül yaprakları,selvi kozalağı ile kaynatılıp başa ve yüze sürülür.Bu çay balla tatlandırıp içilir.

Ağız içi yaralar:Gül çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırıp gargara yapılır ve bu çaydan içilir.

Göz kızarıklığı:Gül çiçeği kaynatılıp göz pansuman yapılır.

Ter kokusu:Gül çiçekleri kaynatılıp ballandırıp içilir.

Kızamık:Gül, kaynatılıp süzülür,kızamık çıkaran çocuğa pamukla sürülür.

Tıkanık çözücü:Gül çiçeği kaynatılıp balla tatlandırıp soğuk olarak içilirse,dalak ve karaciğerdeki tıkanıklığı çözer.

İshal kesici:Gül çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırarak soğuk olarak içilirse ishalı keser.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder