29 Mayıs 2009 Cuma
Soğan
Şifası:
Gözleri kuvvetlendirici:A vitamini olduğundan gözlerin görme gücünü artırır.
Kabızlığı giderir, sindirimi kolaylaştırır,soğanı yemeklere katmak hem lezzet verir, hem de sindirimi kolaylaştırır.
Kabızlık esnasında:2 yemek kaşığı tentür 1 su bardağı sıcak suyla karıştırılıp içilir.
Soğan tentürü:Orta büyüklükte soğan ezilir, 1 su bardağı sirkede sabaha kadar bekletilir, süzülüp aynı miktarda bal ile karıştırılır.
Ülser, mide ağrısı:Günde 3 kere çay bardağı ile ( çeyrek çay bardağısoğan tentürü, geri kalana sıcak su ) soğan tentürü içilir.
Bağırsak parazitleri:Soğan ezilip sabaha kadar suda bekletilip, süzülür, aç iken süzülen su içilir.1 saat sonra sinameki çayı içilip ishal olunur.
Böbrek taşları,idrar söktürücü:Soğan tentüründen 1 yemek kaşığı, 1 su bardak süte karıştırılıp sabah aç iken içilir.
Uykusuzluk ve sinir bozukluğu:Soğan çiğ olarak ya da tentürü sütle içilirse sinirleri teskin eder.
Hormon güçlendirici:Her gün düzenli olarak uzun süre soğan yenmeye devam edilirse erkekte ve kadında hormonları dengeler.
Şeker:Soğan sarımsak yemek şekeri önler.
Mide ve dalağa faydalıdır:Soğan yemek tıkanık damarları açar.
Kusmayı önler:Soğan koklamak kusmayı önler.
Siğil:Soğan ezilip tuzla beraber siğile konursa iyileştirir.
Şişmanlatır:Soğan pişirilerek yenmeye devam edilirse şişmanlatır.
Anne sütünü artırır:Soğan yemek sütü artırır, fazla yenirse çoçukta karın ağrısı yapar.
Sivilce:Soğan suyu sivilcelere sürülür.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder