Şifası:
Egzama, mayasıl:Mayasıl otu kaynatılıp balla tatlandırıp soğuk olarak içilir.
İshal:Aynı işlem uygulanır.
Sarılık:Aynı işlem uygulanır.
Sıtma:Aynı işlem uygulanır.
Kan temizleyici:Mayasıl otu kaynatılıp balla tatlandırıp içilmeye devam edilir.
Yara-bere,iltihap kurutucu:Mayasıl otu az suda kaynatılıp sıkılır ve süzülür,yara, kesik, bere ve iltihaplı yaralara sık sık sürülür.
Kan durdurucu:Mayasıl otu kanayan yere basılır.
Ağız içi yaralar:Mayasıl otu kaynatılıp ağız gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.
Tavuk hastalıkları:Mayasıl otu kaynatılıp tavuk suyuna dökülürse tavuklar hasta olmaktan kurtulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder