Şifası:
Bağırsak tenyası:Nar ağacının kökünün kabukları ya da nar meyvesinin kabukları, kaynatılıp balla tatlandırıp sabah aç karnına içilirse, ihtiva ettiği pelletlerinler parazitleri öldürürler.
İshal:Nar yenmeye devam edilir.Nar meyvesinin kabukları kaynatılıp balla tatlandırıp soğuk olarak içilir.
İdrar söktürücü:Nar suyu içilmeye, nar meyvesi yenmeye devam edilir.
Kusma ve mide bulantısı:Ekşi nar yenir.Ekşi nar pekmezi içilir.
Ağız yarası:Ekşi nar suyu balla tatlandırılarak ağız çalkalanır.
Mide iltihabı:Ekşi nar pekmezi balla tatlandırılarak aç karına yenmeye devam edilir.
Haşerat ve zehirli hayvan kovucu:Nar ağacının bulunduğu yere zehirli hayvan yaklaşmaz.Nar ağacının kabukları ambara konursa böcek gelmez.
Kalp çarpıntısı:Nar suyu içmek, kalp çarpıntısını geçirir.
Dişetlerini kuvvetlendirici:Nar ve kabuğu diş etlerini kuvvetlendirir.
Yara, bere, iltihap:Nar pekmezi yaralara ve iltihaplara sürülür.
Susuzluk giderici:Ekşi ve tatlı nar yemek susuzluğu keser, harareti teskin eder.
Hazmettirici:Nar, yemekten sonra yenirse yemeği hazmettirir.
Mide kuvvetlendirici:Narı ve içindeki beyaz kısmı yemek, mideyi kuvvetlendirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder