14 Haziran 2009 Pazar
Yarpuz Otu
Şifası:
Kalp rahatlatıcı:Yarpuz iyi bir kalp ilacıdır.Yarpuz,oğul otuyla beraber kaynatıp soğuk olarak içilir.
Mesane yollarını temizleyici:Yarpuz kaynatılıp balla tatlandırıp aç karna içilirse kısmi prostatı geçirir.
Vücuda kuvvet verici:Yarpuz kaynatılıp içilir.
Kan temizleyici:Yarpuz kaynatılıp balla tatlandırıp içilmeye devam edilir.
Diş ağrısı:Yarpuz ağızda çiğnenirse diş ağrısını keser.
Yavşan Otu
Şifası:
Bağırsak kurtları:Yavşan otu kaynatılıp sabahları 1'er su bardağı içilir.
Nefes darlığı:Yavşan otu,sinirli otla beraber kaynatıp içilmeye devam edilir.
Saç bakımı:Yavşan otu kaynatılıp saç sık sık yıkanır.
Siyatik:Yavşan otu,sinameki ile beraber kaynatıp içilir.
Mesane iltihabı:Yavşan otu kaynatılıp balla tatlandırıp aç karna içilmeye devam edilir.
Tıkanıklık açıcı:Yavşan otu,biberiye ile beraber kaynatıp balla karıştırıp aç karına içilir.
Etiketler:
bağırsak kurtları,
şifalı bitkiler,
tıkanıkları açar
13 Haziran 2009 Cumartesi
Siyatik ( Sinir Sistemi Romatizması )
Şifası:
Yavşan otu,karabaş otu karışımı kaynatılıp balla tatlandırıp günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir.
Ayak karıncalanması,ayak ağrısı ve şişlik
Ayak ağrılarının en önemli nedeni,romatizma,böbrek rahatsızlığı,damar tıkanıklığıdır.
Maydanoz,limon,sinameki kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir.
Yavşan otu,karabaş otu karışımı kaynatılıp balla tatlandırıp günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir.
Ayak karıncalanması,ayak ağrısı ve şişlik
Ayak ağrılarının en önemli nedeni,romatizma,böbrek rahatsızlığı,damar tıkanıklığıdır.
Maydanoz,limon,sinameki kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir.
Şifalı Bitkiler
Zayıfların ilk önce yapacağı iş bağırsaklarında parazit,polip,kurt varmı kontrol ettirmesi gerekir.
Eğer yediklerimize ortak çıkan bu canlılardan varsa önce onlardan kurtulmak gerekir.Bunun için mide hastalıkları bölümünde açıkladığımız bağırsak kurtlarından kurtulma formülleri uygulanır.
Şişmanlamak için:
İncir,süt,anason tatlı yapılıp yenmeye devam edilir.
Tatlı badem,kekik öğütülüp balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
Keten tohumu, çam sakızı,çörek otu öğütülüp balla macun yapılarak yenirse bağırsaklardaki bozuklukları tamir eder.
Buğday,mısır,kurufasulye,nohut,pirinç,bakla,lahana,karnıbahar kilo aldırır.
Kabak yemeği ile hurmayı beraber yemek kilo yapar.
Eğer yediklerimize ortak çıkan bu canlılardan varsa önce onlardan kurtulmak gerekir.Bunun için mide hastalıkları bölümünde açıkladığımız bağırsak kurtlarından kurtulma formülleri uygulanır.
Şişmanlamak için:
İncir,süt,anason tatlı yapılıp yenmeye devam edilir.
Tatlı badem,kekik öğütülüp balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
Keten tohumu, çam sakızı,çörek otu öğütülüp balla macun yapılarak yenirse bağırsaklardaki bozuklukları tamir eder.
Buğday,mısır,kurufasulye,nohut,pirinç,bakla,lahana,karnıbahar kilo aldırır.
Kabak yemeği ile hurmayı beraber yemek kilo yapar.
12 Haziran 2009 Cuma
Kedi Ayağı Otu
Şifası:
Ateş düşürücü:Kedi ayağı otu kaynatılıp balla tatlandırıp 1'er çay bardağı içilmeye devam edilir.
Bronşit:Kedi ayağı otu kaynatılıp balla tatlandırıp içilir.
Öd söktürücü:Kedi ayağı otu kaynatılıp balla tatlandırıp içilmeye devam edilir.
Yara tedavisi:Kedi ayağı otu tek başına yada ökse otuyla beraber kaynatıp günde 3-5 kere pansuman yapılır.
Koyun
Şifası:
Kan yapıcı:Koyun eti etlerin en güzelidir,her türlü yenmesi,güzel kan yapar.
Zayıflık:Koyun eti yemek vücudu şişmanlatır.Sütle pişirilen koyun eti vücudu şişmanlatır.
Hazım kolaylaştırıcı:Koyun eti yemek hazmı kolaylaştırır,vücudu ısıtır.
Serinletici,ısıtıcı:Koyun yününden yapılmış elbiseler yazın serinletir,kışın ise ısıtır.
Romatizma:Kirli koyun yününü gazyağı ( petrol ürünü ) ile az ıslatıp romatizmalı yerlere bağlanır.4-6 saat sonra çıkarılıp oluşan kabarıklar dezenfekte iğne ile delinip sarı su dışarı atılır.
Etiketler:
ısıtıcı,
romatizma için şifalı bitkiler,
şişmanlamak için
8 Haziran 2009 Pazartesi
Keten Tohumu
Keten tohumu omega 3 ve omega 6 yağ asitlerinin iyi bir kaynağı olmakla birlikte az miktarlarda magnezyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli vitaminler içerir. Keten tohumu keten denilen kireçli topraklarda yetişen otsu bir bitkinin tohumudur. yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif içerir, göğüs, kolon, prostat kanserine karşı koruyucu olan lignanların kaynağıdır.keten tohumu günde bir yemek kaşığı tüketilir. Hamile, emziren kadınlar ve küçük çocukların ise kullanmaması önerilir.
Yeterli miktarda balık tüketmeyenler omega 3 yağ ihtiyaçlarını karşılamak için keten tohumu kullanırlar. Keten tohumu ekmekte de kullanıabilir, ve diğer hamur işlerine keten tohumu eklenebilir. Bitkisel tedavi ya da diyet / zayıflama amaçlı kullanacaksanız lütfen önce doktorunuza başvurunuz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)