8 Haziran 2009 Pazartesi
Keten Tohumu
Keten tohumu omega 3 ve omega 6 yağ asitlerinin iyi bir kaynağı olmakla birlikte az miktarlarda magnezyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli vitaminler içerir. Keten tohumu keten denilen kireçli topraklarda yetişen otsu bir bitkinin tohumudur. yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif içerir, göğüs, kolon, prostat kanserine karşı koruyucu olan lignanların kaynağıdır.keten tohumu günde bir yemek kaşığı tüketilir. Hamile, emziren kadınlar ve küçük çocukların ise kullanmaması önerilir.
Yeterli miktarda balık tüketmeyenler omega 3 yağ ihtiyaçlarını karşılamak için keten tohumu kullanırlar. Keten tohumu ekmekte de kullanıabilir, ve diğer hamur işlerine keten tohumu eklenebilir. Bitkisel tedavi ya da diyet / zayıflama amaçlı kullanacaksanız lütfen önce doktorunuza başvurunuz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder