12 Haziran 2009 Cuma

Koyun


Şifası:
Kan yapıcı:Koyun eti etlerin en güzelidir,her türlü yenmesi,güzel kan yapar.
Zayıflık:Koyun eti yemek vücudu şişmanlatır.Sütle pişirilen koyun eti vücudu şişmanlatır.
Hazım kolaylaştırıcı:Koyun eti yemek hazmı kolaylaştırır,vücudu ısıtır.
Serinletici,ısıtıcı:Koyun yününden yapılmış elbiseler yazın serinletir,kışın ise ısıtır.
Romatizma:Kirli koyun yününü gazyağı ( petrol ürünü ) ile az ıslatıp romatizmalı yerlere bağlanır.4-6 saat sonra çıkarılıp oluşan kabarıklar dezenfekte iğne ile delinip sarı su dışarı atılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder