12 Haziran 2009 Cuma

Koyun


Şifası:
Kan yapıcı:Koyun eti etlerin en güzelidir,her türlü yenmesi,güzel kan yapar.
Zayıflık:Koyun eti yemek vücudu şişmanlatır.Sütle pişirilen koyun eti vücudu şişmanlatır.
Hazım kolaylaştırıcı:Koyun eti yemek hazmı kolaylaştırır,vücudu ısıtır.
Serinletici,ısıtıcı:Koyun yününden yapılmış elbiseler yazın serinletir,kışın ise ısıtır.
Romatizma:Kirli koyun yününü gazyağı ( petrol ürünü ) ile az ıslatıp romatizmalı yerlere bağlanır.4-6 saat sonra çıkarılıp oluşan kabarıklar dezenfekte iğne ile delinip sarı su dışarı atılır.

8 Haziran 2009 Pazartesi

Keten Tohumu


Keten tohumu omega 3 ve omega 6 yağ asitlerinin iyi bir kaynağı olmakla birlikte az miktarlarda magnezyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli vitaminler içerir. Keten tohumu keten denilen kireçli topraklarda yetişen otsu bir bitkinin tohumudur. yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif içerir, göğüs, kolon, prostat kanserine karşı koruyucu olan lignanların kaynağıdır.keten tohumu günde bir yemek kaşığı tüketilir. Hamile, emziren kadınlar ve küçük çocukların ise kullanmaması önerilir.

Yeterli miktarda balık tüketmeyenler omega 3 yağ ihtiyaçlarını karşılamak için keten tohumu kullanırlar. Keten tohumu ekmekte de kullanıabilir, ve diğer hamur işlerine keten tohumu eklenebilir. Bitkisel tedavi ya da diyet / zayıflama amaçlı kullanacaksanız lütfen önce doktorunuza başvurunuz.

3 Haziran 2009 Çarşamba

Adaçayı (salvia officinalis)


Adaçayı (salvia officinalis) : Ballıbabagillerden; özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen ıtırlı bir bitkidir. Menekşeye benzeyen çiçekleri haziran, temmuz aylarında açar. Yaprakları uzun, kenarları tırtıllı, beyazımsı yeşil renktedir. Hafif kafuru kokusu vardır. Çiçek açtığı zaman toplanıp, kurutulur.

Şifası:
Mide va bağırsak gazlarını giderir.
Mide bulantısını keser.
Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
Boğaz, bademcik ve dişeti iltihaplarını giderir.
Göğsü yumuşatır.
Astımdaki sıkıntıları geçirir.
İdrar ve ter söktürür.
Banyo suyuna katılıp yıkanılırsa; zindelik verir.
Günde, 3 kahve fincanından fazla içilmemelidir.

Taze Fasulye


Fasulye hem besleyici bir sebzedir hemde şifa değeri çok yüksektir.

Özellikleri : Vücudun çalışmasını, gelişmesini ve kuvvetlenmesini sağlar. Yaprakları da çay gibi kullanılabilir. Bedenin ve zihnin yorgunluklarını en aza indirebilir. Taze fasulye de A, B1 vitamini ve potasyum bulunmaktadır.

Önerilen Hastalıklar : Pankreas bezesinin gereği gibi çalışmasını sağlar. İnsülin ifrazatını artırır. Böylece şeker hastalığını önler. Kandaki şeker miktarını düşürür.

Taze fasulyede bulunan bazı maddeler, kalbi, karaciğeri ve böbrekleri kuvvetlendirir. Zehirlenmelerden sonra yenilecek olursa zehrin etkisini azaltır.

Ispanak


Ispanak diğer akraba sebzelerle kullanıldığında etkisi kat kat artar. Kereviz ve maydanozla kansızlığa, mide ülserine ve böbrek hastalıklarına çok faydalıdır.

Ispanak detoks - arınma aracı olarak, maydanoz ile bilikte kullanılmaktadır. Bu metot toksin atıcı olarakta arınma kürlerinde kullanılmaktadır.


Kansere karşı koruyucu özelliği vardır. Yüksek tansiyona karşı olumlu etkisi vardır.


Hamile hanımlar ıspanak yediklerinde, çocuk kendi kanını fazlasıyla yapar. Taze ıspanakları çiğ olarak yemek daha çok faydalıdır. Ispanak emeği pişirildiği gün tüketilmelidir. Aksi olursa zarar verir.


Vücudun dayanıklılığını artırır ve vücuda kuvvet verir.


Yorgunluğu giderir. Zihni kuvvetlendirir. Taşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir. Felce ve özellikle yaşlanmaya bağlı görme bozukluklarına iyi gelir.


Ispanağı kaynatıp suyunu içmek vücuda kuvvet ve direnç verir.


Ispanak cilt bakımı içinde kullanılır. Ispanak kaynamış süte batırılıp yüze ve boya maske yapılabilir. Bu maske sivilcelere karşı da yararlıdır.

Kırmızı Pancar


Kırmızı pancar :
Kırmızı pancarın suyunun sıkılıp içilmesi çok faydalıdır. Kırmızı pancarla birlikte lahana, havuç, ıspanak, tere, maydonoz gibi sebzelerinde suyunu sıkıp karıştırısanız ve bu kürü sabah akşam 1 er bardak olmak üzere 21 gün uygularsanız, vücudunuz tertemiz olacaktır.
Vücut organlarınız 10 yaş gençleşecektir.

1 Haziran 2009 Pazartesi

Guatır


Gırtlağın ön kısmında troid bezinin şişmesidir.İyot yetersizliği guatrın sebeblerinden biridir.
Bitkilerle tedavisi:Balık,pırasa,iyotlu tuz,soğan, sarımsak,dut,havuç,erik,lahana,mısır,inek sütüne önem verilir.
Deniz süngeri öğütülür.( Öğütmek çok zordur,ama öğütülebilir.)Tere yağı ve balla macun yapılıp günde 3 kez tatlı kaşığı ile yenmeye devam edilir.
Kereviz rendelenip zeytin yağıyla salata yapılıp yenmeye devam edilir.
Hamur, tereyağı ve kına yoğrulup guatr üzerine bağlanıp 2 gün bekletilir.
Kereviz yaprakları lapa yapılıp guatra bağlanır.