20 Ekim 2009 Salı
Çıban
Dönem dönem bütün insanlarda çıkmıştır çıban, peki bu neden oluşur nasıl oluşur.
Çıban, her hangi bir mikrobun etkisiyle kıl kökünün ya da onun çevresinin irin toplamasıdır. Çıbanlar vücutta fazlaca oluşan zehirlerin birikmesi sonucu ve vücudun bu zehirleri dışan atmak için vermiş olduğu tepkidir.
Kırmızı ve şişkin, içi irin dolu bir şekli vardır. Vücudun her hangi bir yerinde çıkabilirler. Genellikle vücudun omuz, sırt kısmında ve kasık bölgelerinde çıkmaktadır. Çıbanlar kimi zaman seyrek çıkmalarına karşılık kimi zamanda sık, sık çıkmaktadırlar. Ortaya çıkan bu çıbanları sıkmamakta fayda vardır.
Çünkü sıkılan bu çıbanlar dağılarak vücutta başka çıbanların çıkmasına da zemin hazırlar. Bunun önüne geçmek içinde antibiyotik kullanımı ve alkol kullanımının yanı sıra kahve, şeker ve çikolataya da dikkat etmek gerekir.
Bu çıbana sahip olan kişilerin havlusu tıraş malzemeleri, yatağı ya da buna benzer kişisel eşyaları da çıbanın, bu eşyaları kullanan kişilere geçmesine neden olur.
Bitkilerle tedavisi:
1 :Karnı yarık tohumu ,lapa yapılır cibanın üzerinre konursa agrıyı keser.
2 :Keten tohumu ile bal karıştırılarak cibanın üzerine konyr .
3 :Sıgırın iç yagı ile kuru üzüm dövülür ve şişmiş veya şişmemiş cibanın üzerie konur intihabı cıkartır.
4 :Çıbanlar kanda ise sarısabır sürmek iyi gelir.
5 :Kara sakız bal mumu ile eritilir ve 1 bez üzerinde çıbana kpnur.
6 :
Sandal....18gr
Kedi otu..18gr
Tarcın....18gr
Sümbül....18gr
Mesteki...18gr
Gül kurusu..18gr
Mürsafi....18gr
Mahmude....30gr
Sarı sabır..150gr
Bu maddeler toz haline getirilerek pelin suyu ile kaynatılarak hamur haline gelir ve nohut ğibi haplar yapılır.
HAFTADA 2 defa 2 ve 4 tane yutulur.
7:Adam otu , Baldıran otu, kuzu kulagı ,lapa yapılır ayrı ayrı konur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder