Şifası:
İshal:Sumak kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk içmeye devam edilir.
Mide bulantısı, kusma:Yemeklere sumak katılır.Sumak kaynatılıp balla içilir.
Mide ekşimesi, gastrit:Yemeklere sumak ekilir.Sumak kantaron ile beraber kaynatılıp balla içilir.
Sivilce, çıban:Sumak kaynatılıp sivilce ve çıbanlara pansuman yapılır.
Ağız içi yaraları:Sumak kaynatılıp balla tatlandırılarak gargara yapılır.
Susuzluk:Sumak kaynatılıp balla karıştırıp soğuk içilir.
İştah açıcı:Yemeklere sumak katılır.
Basur:Sumak kaynatılıp balla tatlandırarak yemeklerden yarım saat önce sıcak içilir.
Göz kızarıklığı:Sumak kaynatılıp gözler pansuman yapılır.
Diş ağrısı:Sumak ağacının zamkı ağrıyan dişe basılır veya çiğnenir.
Tavsiye:Sumak, yemeklere ekşilik vermesi için kattığımız, kırmızı bibecır görünümlü, ekşi, kırmızı, iştah açıcı, antiseptik bir baharattır.Karaciğeri hassas olanlar; yemeklere etlere acı biber yerine sumak kullanınız.Sumak mide asidini düzenler.
Yan tesiri:Kabız yapıcı etkisi vardır.
Telafisi:Sinameki ile beraber kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder