ŞİFASI:
Kanı temizleyici:Portakal yemek kanı temizler.
Hazmı kolaylaştırıcı:Portakal yemek hazmı kolaylaştırır.
Kemik erimesi:portakalın meyve kabuğu,at kuyruğu otuyla kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.
Ağız kokusu:Portakalın meyve kabuğu kaynatılıp lapa halinde dişler fırçalanır.
Mesane kumları:Portakal yemek mesane kumlarına iyi gelir.
Ağrı geçirici:Portakal yağı ile ağrılı uzuvlara masaj yapılır.
Grip ve nezle:Portakal yemek grip ve nezleye iyi gelir.
Karaciğer yetersizliği:Portakal yemek karaciğere iyi gelir.
Uyku verici:Yatmazdan önce portakal yemek uyku verir.
Formda tutar:Portakal yemek vücudu şişmanlatmayıp formda tutar.
Tansiyon :Portakal yemek tansiyonu düşürür.
Kanser:Portakal yağı ,zeytin yağıyla karıştırılıp günde 5-10 çay kaşığı içilir.Portakal kabuğu, elma kabuğu kaynatılıp günde 3_5 su bardağı içilir.
Tavsiye:Portakal C vitamniolduğundanvücudu soğuğa karşı korur.Ayva, elma, portakal, limon bunların başlıcalarındandır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder