15 Temmuz 2009 Çarşamba
HURMA
Göz hastalığı ilacı: Hurma gözleri kuvvetlendirir ve parlatır. Hurma A vitamini içerdiğinden hurma yiyenlerde özellikle gece körlüğü ve diğer göz zafiyetleri olmaz. İkinci dünya savaşında gece hücumu yapacak olan Amerikan pilotlarına hedefleri daha net görebilmeleri için hurma yedirmişlerdir. Göz sinirlerini kuvvetlendirici özelliği vardır. Çok çok yendiği takdirde her şeyin çoğunun zararlı olduğu gibi çok hurma da göze zarar verebilir.
Göğüs-Boğaz: En iyi göğüs ilacı hurmadır. Hurma balgama ve nefes borusuna, öksürüğe çok iyi gelmektedir.
Kan Damarları: Hurma kan damarlarını yumuşatır. Günümüzde damar sertliği denen şeyi engeller. Ayrıca kanı temizler ve tansiyonu düzenler.
Kolestrol: Çağın hastalığı damar sertliği ve kolestrolü yok eder.Kahve ve yağ kandaki kolestrolün yükselmesinde etkendirler. Araplar bol miktarda kahve ve yağ yerler fakat laboratuar araştırmalarında görülmüştür ki Araplarda bu hastalıktan eser yoktur. Çünkü kahve ve diğer yiyeceklerin yanında mutlaka hurma vardır. Hurma kolestrole geçit vermemektedir.
Asabilik sinir bozukluğu:Hurma sinirleri teskin eder.
Böbrek kumları iltihabı: Hurma böbreklerin yıkanmasına yardım eder. Böbreklerin çalışmasını kuvvetlendirir. Mesane ve böbrek iltihabına şifa verir. Hurmanın suyu böbrek taşlarını da yok eder. 6-7 hurma parçalanarak bir bardak suya konur birkaç saat sonra süzülür ve ısıtılarak günde iki defa içilir. Bu 15 gün yapılırsa böbrek taşlarını yok eder. Hurma çam fıstığı ile yenirse karaciğeri temizler ve kuvvetlendirir. Aynı zamanda safra taşını da yok eder.
Karaciğer: Hurma çam fıstığı ile yenirse karaciğeri temizler ve kuvvetlendirir. Aynı zamanda safra taşını da yok eder.
Mide ve Bağırsaklar: Kişi ishal olduğu veya kustuğu zaman vücut çok su, toz, potasyum, sodyum ve glikoz kaybeder. Hurmada ise bu unsurlardan bol miktarda vardır. Böyle durumlarda hurma suyu hazırlanır, ondan yeterli miktarda alınırsa kaybedilen mineraller ve güç telafi edilmiş olur.
Hz. Ali efendimizden rivayet edildiği üzere: "Kim her gün sabah aç karnına 7 hurma yerse karnındaki zararlıları öldürür." buyuruluyor.
Anne sütünü artırır: Çocuklu kadınların sütünün çoğalması için hurma yenmelidir. Hurma süt hormonlarını harekete geçirir ve sütün çoğalmasını sağlar.
Doğum kolaylaştırır:Rahim adalesini kuvvetlendirir.Bu özellik doğumu kolaylaştırır.Hurma macununa 1/3 defne tohumu öğütülüp karıştırılarak,doğuma 1 hafta kala yenirse doğum ağrısız ve çok kolay olur.
Kısırlık:Hurma bol miktarda fosfor ihtiva ettiği için kısırlık tedavisinde ilahi bir ilaçtır.Polenli hurma macunu yapılıp yenmeye devam edilir.
Kanser:Hurma yemek kansere karşı koruyucudur.
Oruçlu gıdası:Oruçlu iftar ederken hurma ile iftar etsinki,vücudu beslesin.
Etiketler:
ağrısız doğum,
hurma şifalı meyve,
hurmanın faydaları,
kısırlık,
oruçlu gıdası
Huş ağacı
Şifası:
İdrar söktürücü:Huş ağacı yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse idrar söktürür.
İltihap kurutucu:Huş ağacı yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karnına içilmeye devam edilirse dahildeki iltihapları kurutur.
Böbrek kumları:Huş ağacı yaprağı,at kuyruğu otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse böbrekteki kumları döker.
Romatizma:Huş ağacı yaprağıkaynatılıp balla tatladırılarak içilierse romatizma sancısını keser.
Kan temizleyici:Huş ağacı yaprağı,kekik,ısırgan otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Yara tedavisi:Huş ağacı yaprağı kaynatılıp lapa halinde zor iyileşen habis yaralara vurulur.
Saç bakımı:Huş ağacı kaynatılıp saçlar devamlı yıkanır.
Tabakçılık:Ağaç kabuğu,deri tabaklamada kullanılır.
Aşırı terleme:Huş yaparağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Etiketler:
aşırı terleme,
böbrek kumları,
huş ağacı,
romatizma ağrılarına,
şifalı ağaç
Hünnap
Şifası:
Öksürül,bronşit:Hünnap meyveleri kaynatılıp balla karıştırılarak yenir.
Balgam söktürücü:Hünnap meyveleri ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Kan temizleyici:Hünnap,kekik ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Kabızlık:Hünnap meyveleri kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.
13 Temmuz 2009 Pazartesi
ZEYTİN
Şifası:
Zeytinyağı, safrayı artırır.
Karaciğeri çalıştırır.
Karaciğer ağrılarını keser.
Sarılıkta faydalıdır.
Yaprak ve kabukları yüksek tansiyonu düşürür.
Kandaki şeker miktarını düşürür.
Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.
Etiketler:
faydalı otlar,
şifalı bitkiler,
şifalı otlar,
zeytin
kESTANE
Şifası:
Kabuklarının suda kaynatılması ile elde edilen çay, ateş düşürür ve sinirleri yatıştırır.
Meyvesi kasları kuvvetlendirir.
Kan dolaşımını düzenler.
Varis ve basur memelerinin meydana gelmesini önler.
Karaciğer yorgunluğu ve şişliğini geçirir.
Kansızlığı giderir.
Damar sertliği ve yüksek tansiyondan şikayet edenlerle, şeker hastaları yememelidir.
Gümüş
Şifası:
Kalp kuvvetlendirici:Gümüş tozu balla karıştırılıp yenir.
Kalpteki bozuk sıvıları dişarı atıcı:Gümüş tozu balla ve akik tozuyla karıştırılıp yenmeye devam edilir.
Kalp çarpıntısı:Gümüş tozu balla karıştırılıp yenir.
Gümüş yüzük takmakta aynı etkileri az da olsa gösterir.Gümüş tozu,akik,inci,mercan tozu hep kalp ilacıdır.
GÜL
Şifası:
Anjin,faranjit,boğaz iltihabı:Gül çiçeği ve yaprakları kaynatılıp balla tatlandırarak gargara yapılıp ve bu çaydan içilmeye devam edilir.
Baş ağrısı:Gül yaprakları,selvi kozalağı ile kaynatılıp başa ve yüze sürülür.Bu çay balla tatlandırıp içilir.
Ağız içi yaralar:Gül çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırıp gargara yapılır ve bu çaydan içilir.
Göz kızarıklığı:Gül çiçeği kaynatılıp göz pansuman yapılır.
Ter kokusu:Gül çiçekleri kaynatılıp ballandırıp içilir.
Kızamık:Gül, kaynatılıp süzülür,kızamık çıkaran çocuğa pamukla sürülür.
Tıkanık çözücü:Gül çiçeği kaynatılıp balla tatlandırıp soğuk olarak içilirse,dalak ve karaciğerdeki tıkanıklığı çözer.
İshal kesici:Gül çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırarak soğuk olarak içilirse ishalı keser.
Etiketler:
ağız içi yaralar,
faranjit,
gül,
ishal kesici,
kızamık,
şifalı bitkiler,
ter kokusu
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)