Şifası:
Susuzluğu giderir,serinletir:Kavunda karpuz gibi soğutucudur.
Öksürük:Kavun çekirdekleri dövülüp kaynatılıp içilirse öksürüğü keser, göğüs ağrısını dindirir.
Eti çabuk pişirir:Sert etleri pişirirken etlerin içine biraz kavun kabuğu doğranıp atılırsa etler çabuk pişer.( Kimyon da ilave edilebilir.)
Böbrek ve mesane yolları:Aç karna yenen kavun mesane yollarında ne kadar kum varsa temizler.
İç yaraları:Kavun çekirdekleri yenmeye devam edilirse iç yaralarını tedavi eder.
Kuvvet verir:Kavun yenmeye devam edilir.
Kansızlığı giderir:Kavun kuru üzümle beraber kansızlığı giderir, güzel kan yapar.
Kabızlığı giderir:Kavun yemekten önce yenirse kabızlığı giderir.
Romatizma:Kavun, balla veya kekikle yenirse soğuktan mütevellid hastalıkları giderir.
Basur:Kavun yenmeye devam edilirse basura iyi gelir.
Cilt temizliği:Kavun yenilir veya kabuğunun iç kısmı lekeli yerlere sürülmeye devam edilirse cildi temizler.
Karaciğer:Kavun yenmeye devam edilirse karaciğer tıkanıklığını giderir.
Akciğer veremi:Kavun yemek vereme faydalıdır.
Tavsiye:Kavunun kendisi de çekirdekleri de kabuklarıda şifadır.Yazın kavun yerken kış için çekirdek ve kabuklarından biraz saklayınız.Yemekten önce yemek şifalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder