25 Mart 2009 Çarşamba

Kavun


Şifası:

Susuzluğu giderir,serinletir:Kavunda karpuz gibi soğutucudur.

Öksürük:Kavun çekirdekleri dövülüp kaynatılıp içilirse öksürüğü keser, göğüs ağrısını dindirir.

Eti çabuk pişirir:Sert etleri pişirirken etlerin içine biraz kavun kabuğu doğranıp atılırsa etler çabuk pişer.( Kimyon da ilave edilebilir.)

Böbrek ve mesane yolları:Aç karna yenen kavun mesane yollarında ne kadar kum varsa temizler.

İç yaraları:Kavun çekirdekleri yenmeye devam edilirse iç yaralarını tedavi eder.

Kuvvet verir:Kavun yenmeye devam edilir.

Kansızlığı giderir:Kavun kuru üzümle beraber kansızlığı giderir, güzel kan yapar.

Kabızlığı giderir:Kavun yemekten önce yenirse kabızlığı giderir.

Romatizma:Kavun, balla veya kekikle yenirse soğuktan mütevellid hastalıkları giderir.

Basur:Kavun yenmeye devam edilirse basura iyi gelir.

Cilt temizliği:Kavun yenilir veya kabuğunun iç kısmı lekeli yerlere sürülmeye devam edilirse cildi temizler.

Karaciğer:Kavun yenmeye devam edilirse karaciğer tıkanıklığını giderir.

Akciğer veremi:Kavun yemek vereme faydalıdır.

Tavsiye:Kavunun kendisi de çekirdekleri de kabuklarıda şifadır.Yazın kavun yerken kış için çekirdek ve kabuklarından biraz saklayınız.Yemekten önce yemek şifalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder