3 Haziran 2009 Çarşamba
Adaçayı (salvia officinalis)
Adaçayı (salvia officinalis) : Ballıbabagillerden; özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen ıtırlı bir bitkidir. Menekşeye benzeyen çiçekleri haziran, temmuz aylarında açar. Yaprakları uzun, kenarları tırtıllı, beyazımsı yeşil renktedir. Hafif kafuru kokusu vardır. Çiçek açtığı zaman toplanıp, kurutulur.
Şifası:
Mide va bağırsak gazlarını giderir.
Mide bulantısını keser.
Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
Boğaz, bademcik ve dişeti iltihaplarını giderir.
Göğsü yumuşatır.
Astımdaki sıkıntıları geçirir.
İdrar ve ter söktürür.
Banyo suyuna katılıp yıkanılırsa; zindelik verir.
Günde, 3 kahve fincanından fazla içilmemelidir.
Taze Fasulye
Fasulye hem besleyici bir sebzedir hemde şifa değeri çok yüksektir.
Özellikleri : Vücudun çalışmasını, gelişmesini ve kuvvetlenmesini sağlar. Yaprakları da çay gibi kullanılabilir. Bedenin ve zihnin yorgunluklarını en aza indirebilir. Taze fasulye de A, B1 vitamini ve potasyum bulunmaktadır.
Önerilen Hastalıklar : Pankreas bezesinin gereği gibi çalışmasını sağlar. İnsülin ifrazatını artırır. Böylece şeker hastalığını önler. Kandaki şeker miktarını düşürür.
Taze fasulyede bulunan bazı maddeler, kalbi, karaciğeri ve böbrekleri kuvvetlendirir. Zehirlenmelerden sonra yenilecek olursa zehrin etkisini azaltır.
Ispanak
Ispanak diğer akraba sebzelerle kullanıldığında etkisi kat kat artar. Kereviz ve maydanozla kansızlığa, mide ülserine ve böbrek hastalıklarına çok faydalıdır.
Ispanak detoks - arınma aracı olarak, maydanoz ile bilikte kullanılmaktadır. Bu metot toksin atıcı olarakta arınma kürlerinde kullanılmaktadır.
Kansere karşı koruyucu özelliği vardır. Yüksek tansiyona karşı olumlu etkisi vardır.
Hamile hanımlar ıspanak yediklerinde, çocuk kendi kanını fazlasıyla yapar. Taze ıspanakları çiğ olarak yemek daha çok faydalıdır. Ispanak emeği pişirildiği gün tüketilmelidir. Aksi olursa zarar verir.
Vücudun dayanıklılığını artırır ve vücuda kuvvet verir.
Yorgunluğu giderir. Zihni kuvvetlendirir. Taşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir. Felce ve özellikle yaşlanmaya bağlı görme bozukluklarına iyi gelir.
Ispanağı kaynatıp suyunu içmek vücuda kuvvet ve direnç verir.
Ispanak cilt bakımı içinde kullanılır. Ispanak kaynamış süte batırılıp yüze ve boya maske yapılabilir. Bu maske sivilcelere karşı da yararlıdır.
Kırmızı Pancar
Kırmızı pancar :
Kırmızı pancarın suyunun sıkılıp içilmesi çok faydalıdır. Kırmızı pancarla birlikte lahana, havuç, ıspanak, tere, maydonoz gibi sebzelerinde suyunu sıkıp karıştırısanız ve bu kürü sabah akşam 1 er bardak olmak üzere 21 gün uygularsanız, vücudunuz tertemiz olacaktır.
Vücut organlarınız 10 yaş gençleşecektir.
Etiketler:
kırmızı pancar on yaş gençleştirir,
şifalı bitkiler
1 Haziran 2009 Pazartesi
Guatır
Gırtlağın ön kısmında troid bezinin şişmesidir.İyot yetersizliği guatrın sebeblerinden biridir.
Bitkilerle tedavisi:Balık,pırasa,iyotlu tuz,soğan, sarımsak,dut,havuç,erik,lahana,mısır,inek sütüne önem verilir.
Deniz süngeri öğütülür.( Öğütmek çok zordur,ama öğütülebilir.)Tere yağı ve balla macun yapılıp günde 3 kez tatlı kaşığı ile yenmeye devam edilir.
Kereviz rendelenip zeytin yağıyla salata yapılıp yenmeye devam edilir.
Hamur, tereyağı ve kına yoğrulup guatr üzerine bağlanıp 2 gün bekletilir.
Kereviz yaprakları lapa yapılıp guatra bağlanır.
Etiketler:
bitkilerle tedavisi,
guatırın şifası,
şifalı bitkiler
Kuyruk Yağı
Kuzu Kulağı ( rumex alphinus )Ekşi kulak
Şifası:
İdrar söktürücü:Kuzu kulağı, mısır püskülüyle beraber kaynatılıp aç karna 1 'er çay bardağı içilir.
Ateş düşürücü:Kuzu kulağı kaynatılıp balla tatlandırıp 1'er çay bardağı içilir.
Yara-bere:Kuzu kulağı lapa yapılıp yara-berelere vurulur.
Bağırsak kurtları:Kuzu kulağı kaynatılıp sabah aç karna 1 bardak içilir.
Basur:Kuzu kulağı kaynatılıp aç karna 1'er çay bardak içilir.
Ağız yaraları, anjin:Kuzu kulağı kaynatılıp ağızda gargara yapılır, bu çaydan içilir.
Sivilce, çıban, iltihap:Kuzu kulağı kaynatılıp suyuyla pansuman yapılır.
Etiketler:
bere,
ebem ekşisi,
ekşi kulak,
iltihaplı vakalarda-kuzu kulağı,
yara şifalı bitkiler
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)