29 Nisan 2009 Çarşamba

Şeftali


Şifası:

İştahı artırır:Şeftali yenirse iştahı arttırır.

Şehveti tahrik eder:Şeftali yenmeye devam edilirse şehveti artırıcı etki gösterir.

Gözleri kuvvetlendirir:İçinde A vitamini bulunduğundan görme gücünü arttırır.

Harareti keser:Şeftali yemek harareti keser, susuzluğu giderir.

Hazmı kolaylaştırır:Olgun şeftali yemek hazmı kolaylaştırır.

Balgam söker:Şeftali yenirse balgamı söker.

Kulak kurtlarını öldürür:Şeftali yaprağı dövülüp suyu kulak içine damlatılırsa, kulak içindeki kurtları öldürür.

İdrar yollarını temizler:Şeftali yenilmeye devam edilirse mesaneyi temizler.

Demir Hindi ( hind hurması )


Şifası:

Susuzluğu giderici:Demir hindi hurması soğuk suda eritilip soğuk olarak içilir.

Kabızlık:Demir hindi sıcak suda ezilip içilir.

Karaciğer ferahlatıcı:Demir hindi hurması balla soğuk suda eritilip içilirse, harareti teskin eder, karaciğeri, kalbi ferahlatır.

Safra söktürücü:Demir hindi hurması soğuk suda ezilip içilir.

Mide ve karaciğer kuvvetlendirici:Demir hindi hurması balla soğuk suda eritilip içilmeye devam edilir.

Tavsiye:Demir hindi hurması, Hindistan'da yetişir, baharatçılarda rahatlıkla bulunur.Karaciğer için çok faydalıdır.

Defne


Şifası:

Doğum kolaylaştırıcı:Defne tohumu öğütülüp balla macun yapılarak doğuma 1 hafta kala günde 3 çay veya şeker kaşığı yenirse doğumu kolaylaştırır ve sancıları hafifletir.

Ağrı kesici:Defne tohumu balla macun yapılıp yenirse yelden mütevellit kulunç, karın, baş, romatizma ağrılarını geçirir.

Diş ağrısı:Defne yaprağı, sirke ile kaynatıp gargara yapılırsa diş ağrısını keser.

Grib, nezle:Defne yaprağı kaynatılıp balla tatlandırıp içilmeye devam edilir.

Halsizlik, yorgunluk:Defne yaprağı kaynatılıp balla tatlandırıp içilir.

Hazım kolaylaştırıcı:Defne yaprağı kaynatılıp yemeklerden sonra içilmeye devam edilir.

Ateş düşürücü:Defne yaprakları kaynatılıp balla tatlandırıp içilir.

Romatizma:Defne tohumu öğütülüp balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.Defne yaprakları kaynatılıp içmeye devam edilir.

Saç bakımı:Defne yaprakları su ile kaynatılıp saç yıkanmaya devam edilir.

Gaz söktürücü:Defne yaprağı, nane ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak yemek araları 1' er çay bardağı içilir.

26 Nisan 2009 Pazar

Geven Otu


Şifası:

Mide iltihabı:Geven kökü kaynatılıp balla tatlandırıp içilmeye devam edilir.

Süt artırıcı:Geven kökü ve yaprakları kaynatılıp balla tatlandırarak içilir.

Tansiyon:Geven yaprakları kaynatılıp balla tatlandırıp içilmeye devam edilir.

Bağırsak iltihabı:Geven kaynatılıp balla tatlandırıp içilmeye devam edilir.

Siyatik:Geven kaynatılıp balla tatlandırıp içilmeye devam edilir.

Ağrı kesici:Geven kaynatılıp balla tatlandırıp içilir.

Şişlikler:Geven lapası şişliklere vurulur.

Fındık Ağacı


Şifası:

Vücuda kuvvet verici:Fındık yenmeye devam edilirse vücuda kuvvet verir.

Menopoz dönemi:Fındık yenmeye devam edilirse kadınlarda görülen menopoz döneminin çabuk geçmesini sağlar.

Öksürük:Fındık öğütülüp balla macun yapılıp yenirse, öksürüğü çabuk geçirir.

Mide ülseri:Fındık öğütülüp balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.

Varis:Fındık yaprağı kaynatılıp balla tatlandırıp içilmeye devam edilir.

Sivilce:Fındık yaprağı, yeşil kozası ve şahtere kaynatılıp balla tatlandırıp uzun süre içilmeye devam edilir.

Akrep:Fındık bulunan yere akrep gelmez.

Saçkıran:Fındık kavrulup zeytinyağı ile merhem yapılıp saçkıranlı yerlere sürülür.

Saç bakımı:Fındık yağı, çörek otu yağı, zeytinyağı ile saç dipleri masaj yapılır, sabah yıkanır.

Ateş düşürücü:Taze filizleri kaynatılıp balla tatlandırıp içilir.

Arpacık:Fındık yaprağı, maydanozla beraber kaynatıp pansuman yapılır.

Göz iltihabı:Fındık yaprağı kaynatılıp lapa yapılır.

25 Nisan 2009 Cumartesi

Çay


Şifası:

Uyku kaçırıcı:Çay gece ibadet etmek için kalkınca yada gece yatmak istemeyince içilir.

Sinirleri teskin edici:Çay yeni demleyip içilirse içindeki theine maddesi sinirleri teskin eder.

Basur sancısı:Yeni demlenmiş çay içilir ve bu su ile basur memeleri pansuman yapılır.

İdrar söktürücü:Yeni demlenmiş çay içilmeye devam edilir.

İştah açıcı:Çay içmek iştahı açar.

Göz kızarıklığı:Yeni demlenmiş çay ile gözler pansuman yapılır.

Köpek ısırığı:Köpek, aslan gibi hayvanların ısırığına çay iyice kaynatılıp lapa olarak bağlanır.

Nefes darlığı:Yeni demlenmiş çay içmek nefes darlığına şifa verir.

Yanık:Çayı hafif yanıklara pansuman yapmak faydalıdır.

Arpacık:Çay iyice kaynatıp arpacığa pansuman yapılır.

Susuzluğu giderici:Çay susuzluğu gideren en iyi ilaçtır.Limon katılırsa daha iyi olur.

Kalp güçlendirici:Yeni demlenmiş çay kalp için iyidir.

Damar sertliği:Yeni demlenmiş çay damar sertliğine faydalıdır.

23 Nisan 2009 Perşembe

Kedi Nanesi


Şifası:


Boğmaca, öksürük:Kedi nanesi kaynatılıp balla tatlandırıp içilir.


Mide tembelliği:Kedi nanesi yemeklere katılır.Kedi nanesi kaynatılıp içilir.


Uyuyamama:Kedi nanesi, kedi otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırıp gece yatmadan 1 saat önce 1 çay bardağı içilir.


Diş ağrısı:Kedi nanesi çiğnenir, yada kaynatılıp gargara yapılır.


Yara:Kedi nanesi lapa yapılıp yaralara vurulur.