şifasI;
Damar tıkanıklığı, sinir tıkanıklığı gibi hastalıklardan kaynaklanır.
bitkilerle tedavisi:
Oğul otu,karabaş otu,limon karıştırıp balla tatlandırıp ünde üç su bardağı içilir.
Sinir tıkanklığında ise hayat yaprakları tütsüsü buruna tenefüs edilir, hayat kaynatılıp balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir.
Akırhı, karha, çörek otu yağı, zeytin yağı, papatya suda su uçana kadar kaynatılıp süzülüp felçli yerlere masaj yapılıp oğulur.
At üzerine felçli yerler bırakılır veya ata çıplak ayak binilir.
24 Haziran 2009 Çarşamba
20 Haziran 2009 Cumartesi
Zambak ( iris germanica )
Şifası:
Balgam söktürücü:Az zambak kökü,ıhlamurla beraber kaynatıp ballandırıp birer çay bardağı içilir.
Nasır:Zambak kökü haşlanıp nasıra bağlanırsa kökünden söker.
Baş ağrısı:Zambak kökü,sirkeyle kaynatılıp başa sürülür.
Kulak ağrısı:Zambak yağı kulağa damlatılır.
Cilt lekeleri:Zambak yağı hamilelik ve güneş lekelerini geçirir.
Yara iyileştirici:Zambak kökü kaynatılıp yaraya pansuman yapılır.
Zakkum Çiçeği
Şifası:
Deri kanseri kremi:500 gr. şalgam suyu,50 gr. misvak kabuğu ve içi,şalgam tohumu unu,50 gr. söğüt kabuk,dal ve yaprağı,150 gr. zakkum yaprağı ve çiçeği,150 gr. zeytinyağı,50 gr. defne tohumu yağı,50 gr. çörek otu yağı:
Su uçana kadar kaynatılıp, sıkılıp süzülür.Kalan yağa 1 adet penisilin tozu,50 gr. söğüt dalı,yaprağıkabuk külü,50 gr. balmumu karıştırılıp ısıtılır,krem haline getirilip bir türlü iyi olmak bilmeyen yaralara,cilt kanserine sürülmeye devam edilir.
Uyuz:Bu krem uyuza ve kaşınan yerlere sürülürse kısa sürede iyi olur.
Saç bakımı:Bu krem, saçtaki kaşıntı ve saçkırana sürülürse fayda verir.
İltihap kurutucu:Bu krem, iltihaplı pis kokulu yaralara sürülürse şifa verir.
Kulunç ağrıları:Bu krem,kulunç ağrılarına sürülür,masaj yapılır.
Romatizma:Bu krem,romatizmalı yerlere sürülüp,masaj yapılır.
Etiketler:
deri kanserine krem,
kulunç ağrıları,
saç bakımı,
şifalı bitkiler,
uyuza krem
18 Haziran 2009 Perşembe
Pelesenk Ağaci
Şifası:
Romatizma:Pelesenk yağı,zeytinyağıyla yada sade olarak ağrıyan yerlere masaj yapılır.Pelesenk odunu,kekik ile beraber kaynatılıp balla tatlandırıp içilir.
Öksürük, bronşit:Pelesenk odunu çiçekleriyle beraber kaynatılıp ballandırıp içilmeye devam edilir.
Bağırsak iltihabı:Pelesenk odunu,kekik,karanfil ile kaynatıp içilir.
Nefes darlığı:Pelesenk odunu,sinirli otla beraber kaynatıp içilir.
Ağrı kesici:Pelesenk odunu,selvi kozalağı ile beraber kaynatıp ballandırıp içilmeye devam edilir.
Balgam söktürücü:Pelesenk odunu,meyan köküyle beraber kaynatıp balla tatlandırıp içilir.
Etiketler:
ağrı kesici,
balgam söktürücü,
nefes darlığı,
şifalı bitkiler
14 Haziran 2009 Pazar
Sinirli Ot
Sinirliot çeşitlerinden , dar yapraklı sinirliot (Plantago Lanceolata) ve geniş yapraklı sinirliot (Plantago Major, Plantago asiatica) aynı etkilere sahiptir ve aynı biçimde kullanılırlar.
Her ikisi de kır yollarında, çimenli tarla kıyılarında, nemli arazilerde, bahçe ve parkların çimleri arasında, pratik olarak dünyanın her bölgesinde yetişir. Yöresel olarak, "sinirli yaprak", "bağa yaprağı" ve "ateş yaprağı" diye de tanınırlar. Müsilaj, acı maddeler, flavonlar, silisik asit ve aucubin glikoziti başlıca etken maddeleridir. Bitkinin antibiyotik etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Sinirliot genellikle solunum organları hastalıklarında kullanılmaktadır. Özellikle, balgamlanma, öksürük, boğmaca, akciğer astımı ve akciğer tüberkülozunda etkilidir. Sinirliot cinslerinin tümü, kök, sap, yapraklar, çiçekler ve tohumlar olmak üzere kullanılır.
Başka hiçbir eşdeğer bitkinin yapamayacağı bir biçimde, kanı, akciğeri ve mideyi temizler. Bu yüzden az veya kötü nitelikli kana, zayıf akciğerlere ve böbreklere sahip kişiler, ve sürekli zayıf kalanlar onu kullanmalıdırlar. Akciğer astımında ve bronşiyal astımda, sinirliot ve kekikotu eşit karışımı kullanılabilir.
Böyle bir çay harmanı, karaciğer ve mesane rahatsızlıklarında da çok yararlıdır. Çay harmanı şöyle hazırlanır: İçine 1 dilim limon atılmış 1 bardak soğuk su, 1 çay kaşığı dolusu nöbet şekeri ile birlikte kaynatılır, 4-5 kere taşırıldıktan sonra altı söndürülür ve yarım tatlı kaşığı bitki karışımı (ince kıyılmış) bu kaynar suda haşlanır (kaynatılmaz) ve demlenmesi için 1 dakika beklenir. Ağır hastalıklarda günde 4-5 kere taze çay demlenmesi gerekir. Mümkün olduğunca sıcak ve yudumlanarak içilmelidir.
Sinirliot pekmezi, kanı tüm zararlı maddelerden arındırır. Her gün yemeklerden önce 1 yemek kaşığı alarak, bu pekmezle gerçek bir kür uygulanabilir.
Dalak
1.Kekik kaynatılarak, indirildiginde bir miktar sirke ilave edilir de icilirsedalagın şişini indirir.
2.Bir miktar kömec balı ile turp yenirse dalaktaki şişligi indirir.
3.5gr menekşe kökü sabahları ac karına bal şerbeti ile bir kac gün içilirse dalak şişligi izale eder.
4.Kişniş kaynatılarak şekersiz olarak kuru üzümle içilecektir.
5.Kişniş kara üzümle beraber yenirse bütün vucudun reisi olan kalb kara ciger mide dimag aleti tenasül uzuvlarını hastalıklarına şifa verir.
6.Birer bardak kükürtlü maden suyu içilir.
7.Kekik,sirkede ıslatılır, 5 er gr yutulur.
8,Tekenin aşik kemigi yakılır,elde edilen külleri serkecebin ile içilir.
9.Karabaş otu kaynatılır,birer bardak içilir.
10. Birer bardak nilüfer şurubu içilir.
11.Papatya kaynatılır,birer bardak içilir.
12.41 gün ada soganı ,dalagı büyümüş bir kimsenin üzerine baglanırsa dalagı küçülür.
13.Birer bardak demirli su içilir
2.Bir miktar kömec balı ile turp yenirse dalaktaki şişligi indirir.
3.5gr menekşe kökü sabahları ac karına bal şerbeti ile bir kac gün içilirse dalak şişligi izale eder.
4.Kişniş kaynatılarak şekersiz olarak kuru üzümle içilecektir.
5.Kişniş kara üzümle beraber yenirse bütün vucudun reisi olan kalb kara ciger mide dimag aleti tenasül uzuvlarını hastalıklarına şifa verir.
6.Birer bardak kükürtlü maden suyu içilir.
7.Kekik,sirkede ıslatılır, 5 er gr yutulur.
8,Tekenin aşik kemigi yakılır,elde edilen külleri serkecebin ile içilir.
9.Karabaş otu kaynatılır,birer bardak içilir.
10. Birer bardak nilüfer şurubu içilir.
11.Papatya kaynatılır,birer bardak içilir.
12.41 gün ada soganı ,dalagı büyümüş bir kimsenin üzerine baglanırsa dalagı küçülür.
13.Birer bardak demirli su içilir
Patates
Şifası:
Şeker hastalığı:Kandaki şeker miktarını düşürür,şeker hastalarının vazgeçilmez gıdasıdır.Özsuyunu içmek faydalıdır.
Mide rahatsızlıkları:Ezmesi,çorbası,haşlanarak yapılan salatası mideye dokunmadığından, mide ülseri olanların vazgeçilmez yemeğidir.
Rendelenip öz suyunu çıkarılıp,günde 3 çay bardağı içilirse ülsere faydalıdır.
Yanıklara:Patates lapa yapılıp yanıklara bağlanırsa faydalıdır.Kaynak makinesinin tahriş ettiği göze patates rendesi konursa sancıyı,yanmayı keser.
Karaciğer yetersizliği:Olanlar öz suyundan 1'çay bardağı içilirse faydalıdır.
Basur:Lapası basur memelerine bağlanırsa iyileştirir.
Bağırsak solucanları:Özsuyu sabah aç iken 1 su bardağı miktarında içilirse faydalıdır.Havuç suyuyla karıştırıp içilebilir.
Kansere karşı koruyucudur.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)