18 Şubat 2010 Perşembe

ROKA


Yol kenarlarında ve duvar diblerinde görülen bitki ,yarım mt ye kadar yükselir.
1 veya 2 yıllık ,serd kokulu ve baharatlı otsu bir bitkidir.

ÖZELLİKLERİ:p,k,c gibi vitaminlerle cok faydalı mineralleri içinde bulundurur. daha cok bahar ve kış aylarında salata şeklinde yenir.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:
Tadı ve asitleri mideyi calıştırır.
Hazmı kolaylaştırır.
İştah acar .
Böbrekleri çaliştırır.
Mafsal iltihabı ve mafsallarda ürat birikmesini önler.
Karacigere faaydalıdır.
Karaciger ağrılarını giderir.
Kanı temizler.
Sarılıgı keser.
Uyarıcıdır .
Vucuda kuvet verir.
Bagışıklık sistemini güclendirir.
Cinsel gücü ve istegi artırır.
Öksürügü keser.
Vucuttaki zararlı maddeleri vucuttan atar.

KULLANIŞİ: Rokanın yaprakları,kökü ve tohumları kullanılır.Kökünden ve tohumlarından baharat üretilir. Yaprakları salata yapılır.
NOT:Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.

10 Şubat 2010 Çarşamba

Yer Somunu ( Topalak )


Kabızlk:Topalak kökü kaynatılıp balla tarlandınlarak sıcak olarak birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Sarılık:Topalak kökü kaynatılıp balla tarlandırılarak soğuk olarak birer su brdağı aç karına içilmeye devam edilir.
Çıban:topalak kökü az suda kaynatılıp çıbanlara pansuman yapılır.
Yarım baş ağısı:Topalak kökü öğütülüp koklanır.
Zehirlenmeyi önleyici:Topalak kökü kaynatılıp üzüm şırasıyla içilirse yemek ve ilaç zehirlenmesimi önler.

Yer Sarmaşığı


Astım:Yer sarmaşığını.sinirli otla beraber kaynatılıp balla tarlandırarak içilmeye uzun süre devam edilir.
Ağız içi yaraları:Yer sarmaşığı kaynatılıp balla tarladırılıp gargara yapılır ve bu çaydan içmeye devam edilir.
Anijin:Yer sarmaşığı kaynatılıp balla tarladırılarak gargara yapılır ve bu çaydan birer-su bardağı içilmeye devam edilir.
Çıban:Yer sarmaşığı kaynatılıp lapa yapılıp çıbanın üzerine vurulur.
Kan temizleyid:Yer sarmaşığı kaynatılıp balla tarladırılarak birer su bardağı içilmeye devam edilir.

Yakı Otu



İslal:Yakı otu kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.

Astım:Yakı otu sinirli ot ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir.

Prostat:Yakı otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Yaban Yasemini


Şifası:
Balgam söktürücü:Yaban yasemini ıhlamur ile kaynatılıp balla tarlandırılarak içilmeye devam edilir.
İdrar Söktürücü:Yaban yasemini mısır piskülüyle beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Romatizma:Yaban yasemini kaynatılıp balla tarladırılarak içilmeye devam edilir.

Yaban yasemini fena kokulu rutubetli yerlerde yetişen bir bitkidir.Normali şifa,fazlası cefadır.

9 Şubat 2010 Salı

Kuş Ekmeği


Akçiğer veremi öksürük: Kuş ekmeği otu kaynatılıp balla tatlandırılarak birer çay -su bardağı içilmeye devam edilir.
Yara-bere:Kuş ekmeği otu az suda kaynatılıp lapası yaralara berelere vurulur.
İdrar söktürücü:Kuş ekmeğı onu ayrık ökü ile beraber kaynatılıp balla tatladırılarak aç karına birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Beyaz akıntı:Kuş ekmeğı otu kaynatılıp balla tatladırılarak birer çay su bardağı içilmeye devam edilir.

12 Ocak 2010 Salı

Sivri Biber


Özellikle sıvı yağ ile birlikte tüketilmelidir.
Mikroplara karşı iyi bir savunma hattı kuran bu şifalı bitki aynı zamanda insanın bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor, vücudun demir, kalsiyum ve çeşitli mineralleri tutmasına yardımcı olup, E ve A Vitaminlerini vücuda tekrardan kazandırıyor.